С малко над 4% ще бъде увеличението на цената на

...
С малко над 4% ще бъде увеличението на цената на
Коментари Харесай

С малко над 4% скача токът от 1 юли

С малко над 4% ще бъде нарастването на цената на електрическата енергия за бита от 1 юли . Това заяви ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов .

Коментарът си той направи след присъединяване си във форума " ".

Първоначално КЕВР предвиждаше токът да скочи с 3,63% , само че както стана ясно преди две седмици, малко след встъпването на власт на новото държавно управление, някогашният длъжностен енергиен министър е издал заповед, по силата на която в микса за бита да бъдат включени обилни количества еленергия от държавната Топлоелектрическа централа " Марица-Изток " 2 , която другояче би работила на сериозна загуба при настоящите пазарни цени.
 Токът ще скочи с над 3,63% от 1 юли
Токът ще скочи с над 3,63% от 1 юли

Виновникът за това бил Росен Христов

Постфактум Росен Христов пък изясни, че това е нормална процедура, нужна поради решение на Народното събрание от 2019 година , което задължава държавното управление да обезпечи работата на държавния Топлоелектрическа централа. По думите му КЕВР също по този начин му били показали прелиминарен отчет, съгласно който цената щяла да се увеличи с едвам 0,3%.

" Не са 0,3%, по-скоро 0,4%, т.е. нарастването ще е в този диапазон (малко над 4%) " , отговори Иван Иванов на въпрос на News.bg. " Максимум 0,5% ", застрахова се въпреки всичко шефът на енергийният регулатор.

Иванов направи експлицитна спогодба - това са планирани стойности. " Разбира се, цената за бита за новия регулаторен интервал ще бъде избрана до 30 юни, като комисията ще разгласи решението след свое съвещание. "
 По-високи санкции за ЕРП-тата желаят депутатите и КЕВР
По-високи санкции за ЕРП-тата желаят депутатите и КЕВР

През 2022 година КЕВР е наложила санкции в размер на 1 млн. 256 хиляди лв. на 6 дружества
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР