С малки изключения повечето топлофикации предлагат различно увеличение на цените

...
С малки изключения повечето топлофикации предлагат различно увеличение на цените
Коментари Харесай

Някои топлофикации искат трицифрено поскъпване от 1 юли

С дребни изключения множеството топлофикации оферират друго нарастване на цените си през новия ценови интервал от 1 юли. Това се вижда от данните, постъпили в Комисията за енергийно контролиране и изпратени до медиите.

Преди седмица данните да бъдат оповестени откакто на уеб страницата на регулатора се видя, че те са закрити.

Най-голямото сдружение - " Топлофикация София " предлага понижение от едвам 0.2% на актуалните си цени.

В същото време някои сдружения желаят трицифрено нарастване на подаваната от тях топлоенергия. " Топлофикация Велико Търново ", да вземем за пример, предлага повишаване със 178%, " Топлофикация Враца " желае 128% по-висока цена за услугата си, сдружението в Плевен - 122%, а това в Бургас - 110%.

Топлоснабдителните сдружения в Перник и Габрово оферират с 54% покачване на цените си.

Повечето топлофикации заявят по-ниски цени, по които да се заплаща създаваната от техните когенерации електрическа енергия. Предлаганото поевтиняване е сред 6% и 36%.

Преди да вземе решение регулаторът преглежда документите на сдруженията, с цел да удостовери или отхвърли декларираната от тях смяна на база на декларираните разноски и предстоящите доходи.

В края на април ръководителят на КЕВР Иван Иванов разгласи, че не чака да има внезапна смяна в цените на тока, парното и топлата вода от 1 юли, когато регулаторът дефинира стойностите им за едногодишен интервал.

" Считам, че решенията, които КЕВР ще одобри, които са годишните решения, ще подхождат значително на нашите досегашни постоянно консервативни решения. Няма да допуснем внезапна смяна на цените както на електрическата енергия, по този начин и на топлинната сила ", сподели тогава той, представен от БНР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР