С малка вечерня от 18,00 часа и опело на Света

...
С малка вечерня от 18,00 часа и опело на Света
Коментари Харесай

С малка вечерня в Бачковския манастир започва празника Голяма Богородица

С дребна вечерня от 18,00 часа и опело на Света Богородица, довечера в Бачковския манастир стартира отбелязването на най-големия празник за Светата обител Успение на Света Богородица. От 21,00 часа ще стартира всенощното бдение, за което в манастира към този момент започнаха да идват богомолци, заяви уредникът на манастирския музей Стамен Пепелешев пред Българска телеграфна агенция.

"Поклонници от разнообразни краища на страната към този момент идват в манастира, защото празникът Голяма Богородица, който се празнува на 15 август, е и храмовият празник на манастирската черква ", напомни той.

В самия ден, в 7,00 часа ще бъде отслужена полунощница, в 8,00 часа утреня, а в 9,00 часа ще стартира Божествената света литургия, която тази година ще води Константинийски свещеник Яков. По традиция по-късно ще бъде раздаден осветлен курбан, дарен от богомолци.

"От началото на седмицата стартират да идват хора за поклонение, някои си отпътуват, защото празникът е в работен ден, само че други остават и за тях манастирът е отворен непрекъснато ", акцентира Стамен Пепелешев.

През тези дни на забележителна респект и поклонение се радва чудотворната икона на Света Богородица, която е и медиатор сред миряните и Бог, добави Пепелешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР