С малък парламентарен хаос започна тазседмичното заседание на депутатите в

...
С малък парламентарен хаос започна тазседмичното заседание на депутатите в
Коментари Харесай

ХАОС в парламента: Водят шефа на СРС да обяснява за подслушванията

С дребен парламентарен безпорядък стартира тазседмичното съвещание на депутатите в Народното събрание. Причината - предлагането на Българска социалистическа партия в Народното събрание да пристигна шефът на бюрото за СРС-та Бойко Рашков.

По време на гласуването на дневния ред предлагането на Българска социалистическа партия за отчета на Бюрото беше гласуван като първа точка, само че се сетиха, че няма по какъв начин желаните от тях лица да дойдат на чуването на време.

Освен Рашков, социалистите желаеха да се явят още шефът на ДАНС Димитър Георгиев, вътрешният министър Валентин Радев, шефът на ДАТО и техните заместници.

Тогава бе препоръчано точката да стане трета, с цел да имат време призованите да дойдат.

Българска социалистическа партия настояха да се уверят, че чуването ще бъде през днешния ден и желаеха работното време на депутатите да бъде удължено до приемане на 3-та точка. Това не беше признато.

За да не обидят опозицията, Данаил Кирилов от ГЕРБ предложи 3-тата точка, която беше първа, още веднъж да стане първа. Народните представители одобриха и това предложение.

Но точно това блуждаене из правилника обърка депутатите и ръководителят на Народното събрание и Цвета Караянчева разгласи 30-минутно спиране.

В последна сметка точката ще е трета в дневния ред, Бойко Рашков е поканен, като все още не се знае дали съвещанието ще е закрито или не.

Докладът за работата на Бюрото беше признат единомислещо от отрасловата комисия в Народното събрание, а предходната седмица Рашков сподели, че против Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКСРС) има офанзива, с цел да не може да се управлява кой кого следи и подслушва.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР