С мач между Италия и Испания тази вечер в Милано

...
С мач между Италия и Испания тази вечер в Милано
Коментари Харесай

Търси се шампионът: Италия и Испания откриват финалите в Лигата на нациите

С мач сред Италия и Испания довечера в Милано ще бъде обещано началото на финалната четворка в Лигата на нациите. Турнирът на УЕФА, който беше основан преди три години, ще излъчи своя втори първенец, като с изключение на Италия и Испания, за финалната четворка се класираха още Франция и Белгия.

Срещата сред европейския отличник и Испания е от 21.45 часа на " Сан Сиро ". Двубоят е повтаряне и на полуфиналната среща от Евро 2020, когато.

За разлика от 2019 година, когато в Лигата на нациите имаше и някои огромни изненади, в този момент за финалната фаза се класираха три от тимовете, които заемат челни позиии в ранглистата на ФИФА - Белгия е първи, Франция четвърти, а Италия пети. Испанският отбор, който бележи декаданс в последните години, е осми в ранглистата на Световната футболна федерация.

Финалната фаза се организира във формат на полуфинали, мач за трето място и край. Жребий в края на 2020 година дефинира полуфиналните двойки да са Италия - Испания и Белгия - Франция. Стадионите, на които се играе са " Сан Сиро " и " Ювентус ".

Какво се случи в шампионата

Турнирът, който беше основан от УЕФА, с цел да размени другарските мачове, организира своя втори сезон в интервала септември-ноември 2020 година Този път обаче имаше по-малко изненади от първото издание поради наличието на тимове като Украйна, Исландия и Босна в Лига А.

Това разреши на любимците да завоюват групите си малко по-лесно. Най-труден беше пътят на Италия, който изпревари Нидерландия със единствено точка (12 против 11), с цел да си подсигурява място във финалната четворка. В Лигата на нациите отборът на Роберто Манчини записа три победи и три равенства, а няколко месеца по-късно продължи отличната си серия с триумфа на европейското състезание.

Франция стигна до финалните 4 без никакъв проблем - пет победи и едно тъждество в група с Португалия, Хърватия и Швеция. Белгия също беше безапелационен, като завоюва пет пъти и един път загуби от Англия.

Испанският отбор беше в група със сформира, които също изживяват проблеми. Фурия роха събра 11 точки и изпревари с две Германия.

В останалите дивизии взе единствено две точки в своята група В4 с Уелс, Ирландия и Финландия, като не съумя да надгради след положителното си показване в първия шампионат. Така в конкуренцията, която ще започва през 2022 година българският отбор още веднъж ще бъде в Дивизия С, както и през 2019 година

Очакванията

След мощното европейско състезание доста специалисти чакат Италия да се възползва и от домакинското преимущество в шампионата.

" Ще бъде необикновено да спечелим Лигата на нациите в Италия, само че това няма да бъде елементарно. Не желая да приказваме по тази тематика, тъй като стартираме с доста тежък мач. Испания е отборът, който ни сътвори най-големи проблеми на Евро 2020, те са отличен състав, който добре си подава топката ", сподели в навечерието на финалната четворка Роберто Манчини.

В съпоставяне с европейските първенци испанският отбор е поставян в друга роля. Селекционерът Луис Енрике повика 17-годишният състезател на " Барселона " Гави в отбора, а също така испанците имаха и някои проблеми към състава.

 Търси се първенецът: Италия и Испания откриват финалите в Лигата на нациите
© Associated Press

" Ние сме тим, който е посочил, че може да играе мощно в огромните шампионати ", сподели сбито Луис Енрике.

Другите два участника са с равни шансове съгласно специалистите. Франция разочарова на европейското състезание, отпадайки на осминафинал, само че в последните седмици усъвършенства формата си. Проблемът за международните първенци обаче е обвързван с Килиан Мбапе, който сподели, че е подготвен да напусне националния отбор.

" Никога не съм взел и едно евро за присъединяване в националния тим и постоянно ще играя за своята страна без пари. Но и в никакъв случай не съм желал да сътворявам проблеми, а в един миг се трансфорах в проблем. Някои хора споделят, че моето его е причина за загубите на Франция, че желая прекалено много и без мен Франция ще побеждава. Националният тим е най-важното и, в случай че тимът ще бъде благополучен без мен, подготвен съм да си потегли ", сподели Мбапе преди началото на финалния шампионат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР