С любезното съдействие на кабинета Денков“ бе дадено право на

...
С любезното съдействие на кабинета Денков“ бе дадено право на
Коментари Харесай

„Райънеър“ реже с 20 % полетите си до Бургас, новите такси на „Фрапорт“ били абсурдни

С общителното подпомагане на кабинета „ Денков “ бе обещано право на концесионера да вдигне таксите, само че никой по този начин и не чу мнението на превозвачите

„ Новите такси за летище „ Бургас “, които влизат в действие от 15-ти април, са неуместни “. Това оповестиха от нискотарифният авиопревозвач „ Райънеър “ пред сътрудниците от „ Дневник “. От компанията в прав текст афишират, че поради това ще отрежат с 20 % полетните си стратегии, а мярката ще засегне и варненското летище.

Флагман.бг напомня, че през март с общителното подпомагане на кабинета „ Денков “ беше обещано право на концесионера на морските летище „ Фрапорт туин старт мениджмънт еърпорт “ АД да завиши таксите си. Мотивите бяха „ загубите, които търпи концесионера от пандемията “. Философията бе следната – таксите през летните месеци да се усилят, а през зимните – да се понижат.

Още тогава Флагман.бг писа, че това ще удари директно по летище „ Бургас “, което концесионерът действително „ зазимява “ от октомври до април. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Националният туристически канал на България в тази връзка напомня, че „ Фрапорт “ един път бяха обезщетени заради тази причина – с 4,4 млн. евро, направи се пролонгация за заплащането на концесионните такси и се удължи самата концесия. Но очевидно това не е задоволително.

Заради това се подвигнаха и вкараха този такси.

Ето ги и тях:

" Размерът на таксата за кацане се усилва приблизително с 20% за интернационалните полети и 12% за вътрешните; Таксата за паркинг при базиране на самолети – от 5 на 100 от размера на таксата за кацане при вътрешен полет на 10 на 100 от таксата за кацане за международен/вътрешен полет; Таксата за обслужване на пасажери – от 8 евро на 11.90 евро за заминаващ пасажер с интернационален полет, както и от 1.50 евро на 2 евро за заминаващ пасажер с вътрешен полет; Таксата за сигурност за самолетите, пренасящи пасажери – от 5.42 евро на 6.50 евро за заминаващ пасажер от летище Варна, както и от 4.32 евро на 5.50 евро за заминаващ пасажер от летище Бургас; Въвежда се такса за сигурност за самолети, които не транспортират пасажери (изцяло товарни, механически или различен вид) в размер на 10 евро за аероплан с оптимално излетно тегло до 6 тона и 25 евро за аероплан с тегло 6 или повече тона. "

Пред „ Дневник “ „ Райънеър “ са безапелационни, че това нарастване е недопустимо за тях, означават, че тяхната тактика включва създаването на нови направления, само че е належащо да съвпаднат концепциите им и с оператора на съответния терминал.

Преди няколко седмици, по самодейност на кметовете, стартира стъпки по основаването на фонд за стимулиране на полетите. Идеята несъмнено е доста добра, само че дали няма да бъде неодобрена от сходни оферти, питат от туристическия отрасъл.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР