С лични средства на двама души от ръководството на родната

...
С лични средства на двама души от ръководството на родната
Коментари Харесай

Лични средства спасиха участието на България на световното първенство по вдигане на тежести в Ташкент |

С персонални средства на двама души от управлението на родната федерация в последния миг бе избавено присъединяване на българските щангисти на международното състезание в Ташкент, осведомиха от роднтаа централа.

Късно нощес първата група състезатели отпътува за столицата на Узбекистан, където от 7 до 17 декември следва шампионатът на планетата за мъже и дами. С полет през Истанбул за Ташкент отпътуваха тазгодишните европейски първенци Ангел Русев и Надежда Мей-Нгуен, както и Валентин Генчев, дружно с част от треньорския щаб.

" До оня ден присъединяване ни на международното бе под въпрос. В последния миг се оказа, че в банковата сметка на Българската федерация няма наличност и нямаше по какъв начин да се заплатят самолетни билети и настаняването на състезателите. Бяхме с вързани ръце и добре, че президентът на БВФТ Ариф Маджид реагира незабавно и дружно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов заделиха от персоналните си средства, с цел да обезпечат нужните за присъединяване ни финанси.

Благодарение на тях страната ни избегна голям неуспех и небивала обърканост, " съобщи старши треньорът на националните тимове Иван Иванов, олимпийски първенец от Барселона 1992 година

Както е известно, процедурни хватки към момента бавят вписването в съда на новоизбраната с голямо болшинство през месец май администрация на Българската федерация.

Това затруднява неимоверно работата на централата и я слага според от подписите и утвърждението на отстранения на изборите от Общото заседание предходен президент Неделчо Колев.

" Не единствено че не срещаме никакво подпомагане от него, само че той искрено сега затруднява активността на щангите в България, а в този момент сложи под въпрос и присъединяване ни на международното.

Кореспонденция, документи, интернационалните контакти - всичко в последно време се случва с големи компликации, макар неговите дейности и бездействия. Искам да изкажа голямата признателност на всички състезатели, треньори и деятели на щангите към Ариф Маджид и Кирил Панайотов за техния жест, който разреши присъединяване на България на международното ", сподели още старши треньорът.

Пълен състав на България
ЖЕНИ:
45 кг Надежда Мей-Нгуен Русе (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)

МЪЖЕ:
55 кг Ангел Русев (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)
67 кг Валентин Генчев (Стара Загора, треньор Стоян Стоянов)
81 кг Карлос Насар (Червен бряг, тр. Илиян Илиев)
102 кг Васил Маринов (Клуб " 100 войводи " - Сливен, тр. Станимир Колев)
109 кг Христо Христов (Клуб " Титан " - Варна, тр. Живко Николов)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР