С лед като в нея миете съдове, които излизат чисти,

...
С лед като в нея миете съдове, които излизат чисти,
Коментари Харесай

Как най-лесно да почистите съдомиялната

С лед като в нея миете съдове, които излизат чисти, на доктрина Вашата би трябвало също да е непрекъснато чиста. Но за жалост не е по този начин. С времето върху стените и във филтрите на машината се натрупват останки от нечистотия – късчета храна, мазнини, неразтворен препарат, котлен камък. Освен че миришат неприятно, всички те се наслояват и върху съдовете, които миете. Решението е едно: да почиствате постоянно и вярно съдомиялната си. Ето по какъв начин и какъв брой постоянно да го вършиме.

С какво да не почиствате съдомиялната

Никога не използвайте белина, или натриев хипохлорит, изключително в случай че вътрешността или частите са от неръждаема стомана. Комбинацията от белина с оцет също е несъответствуваща.

Премахвайте парченцата храна всеки ден

Храната, която остава по съдовете, е главната причина за неприятната миризма на съдомиялната. Придобийте навика да премахвате остатъците след всяко стартиране на машината. Издърпвайте долната подложка и избърсвайте дъното с забрадка.

За да ви е по-лесно, създайте си още два бързи навика: да почиствате съдовете от остатъците благодарение на вода или хартиена забрадка и да премахвате хартиените етикети на буркани, бутилки и други.

Вратата, уплътнението, филтъра – всяка седмица

Веднъж седмично избърсвайте вътрешната страна на вратата на съдомиялната с влажна забрадка. Не използвайте препарати, с цел да не повредите специфичните покрития или датчиците.
 s
Почистете и уплътненията, като употребявате остаряла мека четка за зъби. Изтъркайте деликатно в гънките и избършете с влажна или хартиена забрадка. И още веднъж – не използвайте белина, в случай че в машината има неръждаема стомана. Ако би трябвало да премахнете плесен, проверете в управлението на производителя дали е удачно да употребявате водороден пероксид (кислородна вода).

Погрижете се и за филтъра – в случай че той е замърсен, нищо друго в съдомиялната няма да е чисто. Той се намира на дъното на машината. Проверете в управлението по какъв начин да го извадите, изтъркайте го с мека четка за зъби и го изплакнете с гореща вода.

Всеки месец – надълбоко разчистване

Въпреки превантивните грижи, добре е един път в месеца да почиствате съдомиялната по-сериозно. За задачата може да употребявате специфични таблетки или препарати, като следвате инструкциите за приложимост.

Друг вид е да употребявате оцет. За тази цел сложете върху горната решетка на машината купа, цялостна с една чаша бял оцет. След това пуснете естествен парещ цикъл за миене, без да слагате препарати или таблетки. Все отново не го правете прекомерно постоянно, защото с времето киселинността на оцета може да повреди уплътненията.

След като цикълът с оцет свърши може да измиете машината за повторно като наръсите една чаша сода по дъното и пуснете къс парещ цикъл.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> - Добър ден! Старшина Петров! Знаете ли за какво Ви стопирах? - Защо, Вие към този момент забравихте ли? Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДвуместният Rocks-e разчита на батерия с потенциал 5,5 kWh и 75 км пробег, предопределен за младежи на 15 години.Ето кой би трябвало да почерпиКомпаниите заделят милиарди долари за киберзащитиЖената е откарана в болница със съществени контузииЕрдоган: Свидетели сме на един от най-бурните интервали в човешката историяАфганистанци с постоянни документи ще могат да изоставен странатаСоциологическите изследвания демонстрират, че отдръпването ѝ може да остави нейния ХДС на второ мястоГърци: Два от нашите съдружници в НАТО са директно повлияни от ЕрдоганГешев изясни, че разрешението за потребление на чиновници се прави от основния прокурорЖената е получила при случая луксация на лакетна ставаСтопанинът на подслон Пол Фартинг е изискал въздушна евакуацияСтраните с максимален брой новозаразени с COVID-19 са Съединени американски щати, Иран, Индия, Англия и БразилияАктьорът е в Англия за фотоси на седмата част на " Мисията невъзможна " Всеки път, когато се появи нов вид по света, нашите учени го хващатКаква в действителност е истината " Нашата опозиция тук, в Панджшер, едвам стартира ", съобщи Ахмад Масуд, който е наследник на командира Ахмад Шах Масуд, основна фигура в афганистанската опозиция, погубен през 2001 г.От мрежата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР