С лед близо цяла година от последната им обща песен

...
С лед близо цяла година от последната им обща песен
Коментари Харесай

Pavell & Venci Venc’ с нова обща музика и изненада

С лед близо цяла година от последната им обща ария "Булгари ", Pavell & Venci Venc’ изненадаха всичките си почитатели, като пуснаха не един, а цели два нови общи сингъла.

Вижте какво ни описаха двамата за новите планове, вдъхновението и бъдещето в изявление за Vesti.bg:

Представяте по едно и също време две нови песни, за какво?

Pavell : Като изключим независимите ни планове от предходната година “Топъл чай” и “Аз или нас”, не сме имали толкоз дълго мъртвило като дует, откогато съществуваме като подобен. За нас е нетипично да не издаваме песни и най-справедливо за хората, които харесват музиката ни, е в този момент да наваксаме. Вторият сингъл „ Спешна потребност “ в действителност бе изненада тъкмо за тях. Нищо чудно и отсега нататък да вършим двойни министър председатели.

Venci Venc’ : Изминалата година бе динамична и изпълнена с промени - както в житейски, по този начин и в професионален проект. Решихме да подарим не един, а два от направените планове в този чудноват интервал, с цел да покажем палитрата от музика, която сме приготвили за всички наши почитатели и другари.

Какво е вдъхновението зад всяка една от песните?

Pavell: “Ако не в този момент кога” е ария за живота за мига. За възприятието на признателност за това, което към този момент имаш. “Спешна нужда” е… Трудно ми е да подходя метафизичен тук. (смее се). Парчето е полово, без да е вулгарно. По-скоро за основаване на мууд.

Venci Venc’ : Вдъхновението е написано тъкмо и ясно във всеки ред от текстовете и на двата трака.

„ Ако не в този момент по кое време “ - не би трябвало да изпускаме момента за...?

Pavell : Целта - да не изпускаш нито един миг от живота си. Реалността - най-малко да не изпускаш хубавите си мигове. На неприятните по този начин или другояче ще обърнеш внимание, те просто не разрешават игнориране. Но дребните моменти, тези, които постоянно са най-сладки, им разрешаваме да ни се изплъзнат. С Венци отхвърляме да сме от този вид хора и по тази причина написахме парче, което да ни го припомня до живот!

Venci Venc’: Да живеем с всеки атом в тялото си в сегашния миг и да оценяваме това, което имаме.

Имате ли „ Спешна потребност “ от нещо? Какво е посланието на песента?

Pavell : Пак ще кажа: тук изключително обръщение няма. Това не е типичната ни сантиментална балада или метафизичен взор над любовта и секса. Звученето на парчето е надалеч по-софистицирано от самия текст, частично и поради красивото чело на Магдалена Петрович. Млади сме и е обикновено да имаме “спешни нужди” понякога (смее се). Нещо като „ Hotline Bling “ на Drake, само че в постепенно движение.



Venci Venc’ : Посланието на „ Спешна потребност “ е ориентирано към по-бутиковите слушатели. Парчето няма припев, а Маги и нейното чело вкараха специфична фалшификация, въодушевила и посланието на трака – „ в никакъв случай не чакай - моментът е в този момент! Грабвай го, тъй като миговете са дребен образец за целия човешки живот “.

Вече са снимани и видеата към синглите, разкажете по какъв начин и къде са основани?

Pavell : Видеоклипа към “Ако не в този момент кога” заснехме на Малдивите. Едно същинско премеждие, включващо 9 индивида екип и 9 дни престой, гмуркане с акули и морски костенурки, коралови рифове, безлюдни пясъчни линии посред океана и дълги разходки с обичаните ни на залез слънце. А нека всяко видео ни е такова! (смее се). “Спешна нужда” е надалеч по-скромно, само че също толкоз омагьосващо прекарване, в което акцент е женската хубост в няколко разнообразни форми: плътската, в лицето на русата мацка Ванеса, тази на изящното придвижване, в лицето на бруталната танцьорка Алекс Драгова, и тази на музикалното изкуство, в лицето на челистката Магдалена Петрович, която изсвири и челото в песента.

Venci Venc’ : „ Спешна потребност “ заснехме в LAWSI студио дружно с другари. “Ако не в този момент кога” успяхме да снимаме на една от най-екзотичните местоположения, които планетата ни дава - Малдивските острови и по-конкретно един от тях - Фихалхохи. За него организацията се оказа сложна, само че с помощта на моята половинка Мая Вангелова, която откри билетите посредством една прелестна дама - Дарина Стефанова, от туристическа организация, пътуването стана допустимо. Режисьорът на видеото Люси Иларионов и неговият екип скочиха в предизвикването с голямо предпочитание към това ненадейно премеждие, за което сме им доста признателни!

Какво вършиме, когато не се занимавате с музика?

Pavell : Предполагам всичко това, което и другите хора вършат, като по-интересните ми занимания са шахът, комиксите, тенисът на маса, видео игрите и несъмнено, откогато Криси е в живота ми - храната, само че като изкуство, а не като средство за оцеляване.

Venci Venc’ : Павката строи ново студио, а аз непрекъснато обикалям града и диря благоприятни условия, като един млад, само че към този момент умел бизнесмен (смее се).

Каква беше за вас миналата година, белязана от ковид?

Pavell : Тежка, само че не поради самата пандемия и относителната спирачка в кариерното ни развиване, а поради персонални човешки загуби. Така или другояче, животът продължава и за следващ път си напомням, че “Ако не в този момент кога” е универсална максима!

Venci Venc’ : Най-хубавата година в живота ми. Да сме живи и здрави!

Какво следва отсега нататък – независими планове или още обща музика?

Pavell : Обща музика! Много обща музика. Ако в миналото се случи музата отново да ни удари поотделно - окей. Видяхме, че нито боли, нито е ужасно, макар плашещо-голямото количество публикации за това, че сме разграничени. (смее се).

Venci Venc’ : И от двете Пожарна охрана МНОГО!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР