С кюстюм от 60-те години ще може да далдиса всеки

...
С кюстюм от 60-те години ще може да далдиса всеки
Коментари Харесай

Подводно приключение навръх Никулден

С кюстюм от 60-те години ще може да далдиса всеки искащ водолаз

Истинско шоу ще подреден бургаските водолази точно на празника на града Никулден. Под Моста, тъкмо в 11. 30 часа те ще показват ретро дайвинг, със остарял излязъл към този момент от приложимост костюм от 60- те години.

Той е бил употребен от техните сътрудници тогава най-вече за огледи под вода.

В подводно премеждие ще може да се спусне всеки смелчак, само че единствено в случай че има патия за водолаз. С костюма, водолазите- експерти ще предложат разходка до 4 метра дълбочина, като ще съпровождат мераклията да далдиса и ще го обгрижват от самото начало.

Костюмът се състои от гумиран костюм и корав месингов шлем с три илюминатора. Костюмът е обвързван със сушата с по този начин наречената „пъпна връв“ – шланг, по който до гмуркача постъпва въздух от сушата. Към него е прикован и кабел за аудио връзка.

Интересна детайлност е, че тежи 90 кг, като по 15 кг са единствено обувките.

Морските спасители също ще се събират за Никулден. Както Труд към този момент писа, през зимата множеството от тях работят като огняри, спасители на басейни, а трите дами- надлежно като здравна сестра, учителка по физическо и сервитьорка. Спасителите ще хапнат риба за празника и ще обменят опит по какъв начин поддържат форма през студените месеци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР