С кворум от 793 делегати от общо 976 започна 50-ия

...
С кворум от 793 делегати от общо 976 започна 50-ия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова откри юбилейния 50-и конгрес на БСП

С кворум от 793 делегати от общо 976 стартира 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия. Форумът беше открит от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в НДК, съобщи БГНЕС.
При избора на управлението на Конгреса Михаил Миков съобщи, че не желае да бъде включен в него. По предложение на Нинова в управлението бяха включени Сергей Станишев и Георги Пирински.
Програмата планува при започване на конгреса водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да показа политически отчет пред делегатите на форума.
 Нинова: Направихте показно по какъв начин се вършат почтени избори Нинова: Направихте показно по какъв начин се вършат почтени избори
Централната комисия по директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия ми връчи уверение за определен ръководител. Направихте показно по какъв начин се върша...
Най-важната задача пред първото съвещание на 50-ия конгрес на партията е да избере членове на Националния съвет.
В обедната отмора на Конгреса ще се проведат делегатски заседания, на които регионалните структури на партията ще излъчат по един делегиран представител в Националния съвет. В 19:30 ч. ще стартират изборите за членовете на Националния съвет. Делегатите ще избират в две листи – съществена и младежка. В младежката ще бъдат претендентите за членове на Пленума до 35 години. Те би трябвало да са не по-малко от 20 % от състава на Националния съвет.
Делегатите на 50-ия конгрес ще би трябвало да изберат и ръководител и членове на Общопартийната контролна комисия.
На вниманието на делегатите ще бъде сложена резолюция против деянията и настъпването на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развиването на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР