С кворум от 211 народни представители започна 10-ата сесия на

...
С кворум от 211 народни представители започна 10-ата сесия на
Коментари Харесай

С кворум от 211 депутати започна заседанието на Народното събрание

С кворум от 211 народни представители стартира 10-ата сесия на 44-ото Народно заседание. Парламентарният звънец след ваканцията удари ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

По традиция прозвучаха химна на България и този на Европейски Съюз. Очаква се парламентарно показаните сили да излязат с декаларации за новия политически сезон.

На сесията участва президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Предстои президентът да направи послание към народа и Народното събрание. Правото на послание на президента от парламентарната естрада е заложено в Конституцията на Република България. 

" Не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на един парламент, а духът на живите и работещите в него хора. От през днешния ден Народното събрание се настани напълно в новия си дом. Това пренасяне беше дълго разискване и мъчно осъществено. Чисто прочувствено за множеството от нас бе тъжна раздялата с историческата постройка на Народното събрание. Вярвам, че сред нас няма почитатели на мистиката, астрологията и на свръхестествено, тъй като в постройката която напущаме са тежко обременени от историческа символика ", сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на 10-ата сесия на 44-ия парламент. 

Тя уточни, че доста жители се вълнуват от това, че не е отстранен герба на Народна република България. " Въпреки това този знак ще бъде отстранен скоро. Не постройките, не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на работа на един парламент. Определя го духът на живите, работещите в него хора. Добре сме се събрали в новата постройка. Пред нас стои още една огромна отговорност. Длъжни сме да чуваме мнението на другия, само че от самото начало да използваме езика на разбирателството. В противоположен случай опълчването, езикът на омразата измежду нас политиите ще се придвижи измежду нашите сънародници, а това е рисково и пагубно ", сподели още Караянчева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР