С критики за приходите - бюджетът на Асен Василев мина

...
С критики за приходите - бюджетът на Асен Василев мина
Коментари Харесай

Вечерни новини: Бюджет 2023 мина на първо четене; Нов соларен парк край Мъглиж

С рецензии за приходите - бюджетът на Асен Василев мина на първо четене
С рецензии за повишени доходи и за взимането на 100% от облагата на държавните сдружения, в това число и на Българския енергиен холдинг, депутатите от ГЕРБ поддържаха бюджета на Асен Василев. „ За “ гласоподаваха единствено депутатите от ротационната коалиция и Движение за права и свободи, а останалите дадоха поръчки за промени сред двете четения.
Нов слънчев парк за 100 млн. евро ще бъде построен край Мъглиж
Нова слънчева централа с мощ 100 MW ще бъде построена в землището на гр. Мъглиж, област Стара Загора. Инвеститор в плана е „ Белозем солар парк 2 “, в която равноправни сътрудници са „ Ес Солар “ и „ Сизиджи “, чиито притежатели са мажоритарните акционери в „ Еврохолд “. Инвестицията се планува да доближи близо 100 млн. евро.
„ Добротич уинд “ се отхвърли от част от плана за максимален вятърен парк в България
Българското сдружение „ Добротич Уинд “ е решило да не конфигурира в цялостния си потенциал планувания вятърен парк на сушата в община Ветрино, Североизточна България. Това излиза наяве от публично известие на компанията. Като претекстове в него се показва преднамерено отношение от страна на локалната власт и проведена клеветническа акция, потъпкваща положителното име на компания CWP, мажоритарен притежател на „ Добротич Уинд “ АД и интернационален разработчик на планове от възобновими енергийни източници (ВЕИ) с дълготраен опит “.
Пътната поддръжка през последните 2 години коства над половин милиард лв.
Държавата е платила над 574 млн. лева за настоящ ремонт и поддържане на пътища в страната през последните две години. Това излиза наяве от отговор на районния министър Андрей Цеков на въпрос от Николай Нанков (ГЕРБ). Общата стойност на заданията от 12 май 2021 година до 6 юни 2023 година е малко над 1.1 милиарда лева
БЕХ най-вероятно ще се включи в търсенето на газ край Варна
Българският енергиен холдинг (БЕХ) да се включи като акционер в консорциума сред Total и OMV за изследване на петрол и газ в Черно море, придобивайки до 20% дял. Този план на решение беше импортиран публично през днешния ден от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “. Под него подписите си слагат Бойко Борисов, Десислава Атанасова и други депутати от ГЕРБ, както и Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ, Рамадан Аталай и други. ГЕРБ чакат то да бъде подкрепено и от „ Продължаваме промяната “ в зала.
С напън от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ Асен Василев се отхвърли да мести арбитража
Финансовият министър Асен Василев се е отказал от концепцията за преместването на дирекцията, която съставлява България в интернационалните арбитражни каузи, от финансовото в правосъдното министерство. Това се разбра по време на съвещанието на Народното събрание, в чийто дневен ред бе предложение за решение на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ ИТН “, което да блокира ротацията.
Държавата с следващ опит за контролиране на дивото къмпингуване
В разгара на летния сезон страната още веднъж се сети за дивото къмпингуване и неналичието на ясни регулации къде то е разрешено и къде не. През годините се правеха многочислени опити за въвеждане на в действителност ясни правила, които да са в употребява както на туристите, по този начин и на природата, и на страната. На процедура обаче обстановката е много по-различна: правила има, надзор – не.
МТ дава нови 244 хиляди лева за частична реклама на културния туризъм
Министерството на туризма пусна социална поръчка за 244 083 лева с Данък добавена стойност за основаване на смарт приложение, както и правене на цифрово наличие за туристически направления и артикули за разпространение на културния туризъм в транс-граничния район Гърция – България. Това демонстрира инспекция на Economic.bg в електронния указател за публичните поръчки.
Азербайджан усилва износа на газ
За интервала януари-юни 2023 година Азербайджан е нараснал износа на газ със 7.5% - до 12 милиарда кубически метра, заяви министърът на енергетиката Парвиз Шахбазов в обществените мрежи. Според него през първата половина на годината за Европа са изнесени 5.7 милиарда кубически метра азербайджански газ (48% от всички доставки). Доставките на газ за Турция възлизат на 5 милиарда кубически метра (41% от общия износ), за Грузия – 1.3 милиарда кубически метра (11%). В същото време 2.8 милиарда кубически метра газ са пренесени в Турция по газопровода TANAP през отчетния интервал.
Над 50% от българския бизнес поглежда към AI
2023 година беше страхотна година за изкуствения разсъдък. Разработени доклади с едно кликване, фотоси със студийно качество, писане на текстове, основаване на хрумвания – ние в действителност живеем в епохата на генеративния AI. Вълната към този момент залива бизнеса по света като от ден на ден компании обмислят скоро или към този момент внедряват изкуствения разсъдък. Изкуственият разсъдък е тук и към този момент е наличен, а образците по какъв начин AI може да усъвършенства процесите в фирмите и да усили облагите, стават от ден на ден.
Гугъл с обвинене за корист с персонални данни за образование на AI
Адвокатската адвокатска фирма Clarkson заведе дело против Гугъл с обвиняване за кражба на персонални данни на милиони консуматори. В желае, който е заведен във вторник в Калифорнийски съд, обвинявания има и против компанията майка Alphabet, както и против дъщерното сдружение на Гугъл за изкуствен интелект Deep Mind. Според обвиняването, софтуерната компания е употребила персоналните данни на потребителите без тяхно единодушие, с цел да образова своите артикули за изкуствен интелект.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР