С кредит от 6 милиона и 700 000 лева Община

...
С кредит от 6 милиона и 700 000 лева Община
Коментари Харесай

Община Родопи поема дълг от 6,7 милиона за улични ремонти и ново осветление

С заем от 6 милиона и 700 000 лв. Община Родопи ще ремонтира улици и напълно ще обнови осветлението в 14 от обитаемоте места на територията й. Това взеха решение съветниците на съвещанието на локалния парламент.

„ Общината поема този дълг при извънредно удобни условия от ФЛАГ – фонда за органите на локалното самоуправление в България, при годишна рента от едвам 1,54 на 100 “, акцентира ръководителят на общинския съвет Георги Цанков.

По думите му реконструкциите би трябвало да стартират допустимо най-скоро, с цел да може инфлацията да не пречи на преференциалния заем.

Предложението с към милион и 200 000 лв. да бъдат осъвременени над 2500 осветителни тела в по-голямата част от селата беше признато единствено с 1 глас срещу и трима въздържали се. Средствата за уличните поправки пък бяха утвърдени с болшинство 20 от 27 съветници.

За следващ път на сесията на Общински съвет Родопи се преглеждат голям брой решения за одобрение на към 60 подробни устройствени проекта, описа още ръководителят Цанков, като изясни, че това е най-яркото доказателство за извънредно огромния интерес към общината през последните години.

Все повече хора мечтаят за своя дом точно в Община Родопи, като годишно одобряваме по към 700 такива оферти, напомни Георги Цанков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР