С края на лятото идва и краят на любовта, краят

...
С края на лятото идва и краят на любовта, краят
Коментари Харесай

С края на лятото идва и краят на брака

С края на лятото идва и краят на любовта, краят на връзката сред двама души, краят на взаимния им живот, на брака им. И въпреки това да звучи като неблаговиден текст на тъжна любовна ария, в действителност е самата истина. Най-много молби за разводи в шведските съдилища постъпват през септември, написа дайтът Дни.ру.

"Дълго време мислехме, че хората единствено по този начин си приказват. Това обаче, в този момент е научно доказано ", споделя психоложката Моника Бюрман от университета на Упсала. Според нея за разводите способства краят на отпускарския сезон.

Много двойки се надяват да подобрят връзките си през отпуската. Когато това не се случи, разочарованието и напрегнатото чувство в връзките стават по-силни и и съпрузите реагиарт като подават молба за бракоразвод.

Освен през първия есенен месец, съгласно статистиката, доста разводи се случват и напролет, както и при започване на годината.

Психолозите считат, че това евентуално е обвързвано с обстоятелството, че на разделилите се съпрузи им е належащо много време, с цел да уредят практическите въпроси, свързани с разпадането на фамилията им.

Моника Бюрман поучава съпрузите с проблеми да не чакат отпуската, а да позволяват зародилото напрежение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР