С края на лятото дойде и краят на дългите ваканции

...
С края на лятото дойде и краят на дългите ваканции
Коментари Харесай

София отново сред най-достъпните европейски дестинации

С края на лятото пристигна и краят на дългите ваканции и в този момент, през есента, си открадваме по някой различен ден, с цел да отскочим до някоя близка дестинация в страната или друга в Европа, която ни излиза някой път и по-изгодно. И тъй като не сме единствените, които търсят евтини завършения, от ЖП компанията Eurail събраха своите оферти за малко бягство, което сигурно няма да ни разори, само че ще ни зареди с приятни страсти и мемоари.

А като българи няма по какъв начин да не сме горди, че столицата ни още веднъж намира място в ранглиста. Това, че София е евтина дестинация, за някои мое да не звучи като огромна горделивост, само че в действителност много непознати туристи са привлечени първо от това, а по-късно откриват чара й и намират още доста аргументи да се върнат още веднъж и още веднъж.

Столицата ни е сложена преди всичко измежду евтините европейски дестинации и е изчислено, че за един прекаран ден в нея като туристи са ни нужни 36.49 евро. Препоръчва се да забележим промяната на караула пред президентството и да посетим Художествената изложба. А в случай че ожаднеем, можем да си сипем минерална вода от изворите до Централната баня. Като преимущество се показва, че от София може да стигнем с пряк трен до Черноморието за осем часа.

Сред останалите преференциални дестинации на нашия континент, които от Eurail ни предлагат и изключително в случай че се придвижваме сред тях с трен, са Варшава, Краков, Братислава, Загреб, Белград, Сараево и Чески Крумлов, който е на към три часа път с трен и от Прага, и от Пилзен.

Сред тях най-скъпо ще ни излезе един ден в последното чешко предложение (70 евро), само че несъмнено и то си заслужава.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР