С края на ATP Masters 1000 в Монте Карло, приключи

...
С края на ATP Masters 1000 в Монте Карло, приключи
Коментари Харесай

Валентин Бонев е новият шампион на ITL500

С края на ATP Masters 1000 в Монте Карло, завърши и 4-тият шампионат от серията вечерни шампионати на Интерактив Тенис, който се организира на клей кортовете на Търговска колегия “Люлин 6 “.

Това бе и последното издание от вечерните шампионати на закрито. От идващия шампионат играчите ще могат да се насладят на обичаната игра под намерено небе в две категории. Основната ITL500 и ITL75 - подобаваща за играчи, които вършат първи стъпки в тениса.

Турнирът стартира с най-ниската категория - ITL25, където поставените под номер 1 и 2, Атанас Спасов и Росен Димитров, доближиха закономерно до финала. С това те потвърдиха своя напредък в последните месеци и към този момент са подготвени за сериозните борби. Краен победител в конкуренцията стана Атанас, извоювал купата в три сета с 4:1, 0:4, 10:7.

В категория ITL75 първенецът от последното издание Велислав Панчев справедливо отбрани купата си от преди месец, като сподели модерна, нападателна игра и се котира като най-прогресиращия състезател на годината досега. Още преди първия си дуел той съобщи, че идва в „ Люлин “ за купата. На финала, с огромна доза шанс, той съумя да победи Георги Тодоров с 4:1, 3:4, 10:7, с което съблюдава обещанието си. След доста трагичен мач Панчев подвигна трофей за повторно тази година, с което се трансформира в същинска “заплаха “ за играчите от по-високите равнища.

На полуфиналите станахме очевидци на същински “Ренесанс на ITL завръщането ”. И двата дуела бяха доста оспорвани и се взеха решение в 3-ти сет, с дълъг тайбрек. Владимир Трайков, който се завърна в лигата след съвсем 3-годишна пауза, направи страховит мач против поставения под номер 1 в схемата Велислав Панчев. Въпреки загубата от Панчев с 1:4, 4:1, 4:10, Влади сподели здрава душeвност и физика, само че серия от непредизвикани неточности в третия сет не му разреши да продължи напред.

В другия полуфинал Георги Тодоров показва рационална игра, с доста положително напредване и след съвсем 2-годишно неявяване от вечерните серии. На полуфинала той победи ветерана Мирослав Василев с 4:1, 3:4, 10:4 и загатна за своя огромен капацитет.

Малко на назад във времето, само че не и по значимост, остана присъединяване на Миро. Той се включи с “wild card ” в междинното равнище, само че оправда упованията с 2 следващи победи и записа своя мач номер 200 в Интерактив Тенис! Към момента единствено той и Иво Боджаков са достигнали до тази кота, само че има още дузина играчи, които скоро ще се причислят в техния „ Клуб на постоянството “.

Финалистът в ITL75 Георги Тодоров се включи и в ITL500, като за малко изпусна шанса да в профил лидера в ранглистата Марк Хаджижеков (ИТН 4). Двамата доближиха до сет на сет и 8:10 точки в третия съдбоносен тайбрек, само че Марк си извоюва успеха. Все отново изненадата бе отсрочена с кръг по-късно, когато Валентин Бонев в профил Хаджижеков за втори следващ път през годината. Този път Вальо надделя Марк след чиста победа в два сета с 4:3 4:2. На полуфиналите на ITL500 Бонев още веднъж се наложи в два сета, този път над Андрей Андреев, с което си подсигурява и първи край за годината.

В долната част на схемата до край доближи Петьо Борисов, като това бе трети следващ шампионат, в който той доближава до този стадий. И тъкмо както и в предходните финали, точно в най-важната за него среща, не съумя да покаже най-хубавото, на което е кадърен. Така Бонев записа първа купа за годината и със извоюваните 500 точки се изкачи с 10 места в ранглистата до номер 12.

Специални благодарности за тенис комплекс “Люлин 6 ”, които за първи път са хазаин на вечерните ни шампионати. Надяваме се, че това е единствено началото! Определено от клуба демонстрираха, че знаят по какъв начин да бъдат гостоприемни и имат опит в организирането на сходни надпревари. Всички участници дадоха позитивна оценка за положението на настилката, отношението на личния състав, както и от кафе-бара към комплекса, който предлага уютна и модерна тенис конюнктура. Макар и малко далечен от центъра, Търговска колегия “Люлин 6 ” е отлично проектирано и поддържано спортно оборудване, което през зимата предлага 4 закрити и добре отоплявани корта, а през лятото кортовете са общо 6.

Вечерният формат продължава с шампионат навън на кортовете на “Национален тенис център ”. На 24 април на кортовете първо излизат играчите от категория ITL75 - подобаваща за начинаещи. От 8 май стартират срещите от категория ITL500.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР