с коронавирус за денонощие, предаде Анадолската агенция. Около 55 800

...
с коронавирус за денонощие, предаде Анадолската агенция. Около 55 800
Коментари Харесай

Турция с около 56 000 новозаразени, почти половината в Истанбул

с ковид за денонощие, съобщи Анадолската организация. Около 55 800 са те към петък, заяви здравното министерство. 2 408 са асимптоматични измежду тях, демонстрират данните. Общият брой на случаите в Турция е над 3,74 милиона. Броят на умрелите в цялата страна е достигнал 33 454, като 253 са починалите през последния ден.

Още 35 786 пациенти в страната завоюваха борбата против вируса , като общия брой на оздравелите доближи над 3,26 милиона.

Към днешна дата в Турция са направени над 40,9 милиона теста за ковид, като от четвъртък са 305 103 теста. Последните данни демонстрират също, че броят на пациентите с COVID-19 в сериозно положение се е нараснал до 2 408.

Здравният министър Фаретин Коджа съобщи, че по-заразният вариант, открит за първи път във Англия, е зад 75% от всички скорошни случаи.

" Около 40% от случаите у нас са в Истанбул ", написа Коджа в Twitter. " Ситуацията в Истанбул дефинира ситуацията на страната ни. Ако успеем да защитим Истанбул, ще можем да защитим страната си. "
 Турция с още 45 000 инфектирани с ковид, връща блокадите поради черни върхове
Турция с още 45 000 инфектирани с ковид, връща блокадите поради черни върхове

Страната е в челото по заболеаемост

Кампанията за имунизиране започва на 14 януари и Турция към този момент е сложила над 18,4 милиона ваксини против COVID- 19 в цялата страна, съгласно публични данни. Към днешна дата над 10,8 милиона души са получили първите си дози от имунизацията против ковид, до момента в който втори дози са дадени на близо 7,57 милиона.

За да се бори с нова вълна от вируса, Турция неотдавна разгласи връщането на комендантски час в регионите с висок риск, както и други ограничавания , в допълнение към специфичните ограничения за идния мюсюлмански заветен месец Рамазан.
 Турция връща рестриктивните мерки след внезапен скок на ковид случаите
Турция връща рестриктивните мерки след внезапен скок на ковид случаите

Страната регистрира към 150 смъртни случая дневно, спрямо към 65 при започване на месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР