С контузия в крака, с който отскача, е участвал на

...
С контузия в крака, с който отскача, е участвал на
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Контузих се и си помислих, че не трябва да участвам в Токио

С травма в крайници, с който отскача, е взел участие на олимпийските игри българският представител в скока на височина Тихомир Иванов.

Това разкри той при прибирането си в София. Иванов не съумя да се класира за финала в дисциплината, откакто направи 3 несполучливи опита на 2,21 м.

Снимка: Lap.bg

" Мина ми през главата да не вземам участие в деня, когато се получи травмата. Обаче по-късно имахме много време да поработим и психически върху това, с цел да не се отхвърлям и освен с треньора, само че и с хората към мен. Всъщност доста малко хора знаеха, че не се усещам по този начин както преди 20 дни, само че успяхме да поработим психически аз да отида в Токио с концепцията, че ще скачам и ще дам максимума от себе си. И в действителност дадох максимума от себе си ", съобщи той на летище " София " и добави:

" Просто след самото съревнование бях доста обиден, тъй като видях с какви височини се влиза във финала и ми стана доста тъжно, тъй като това са резултати, които си скачахме на подготовка, тъкмо когато се контузих. Иначе влязохме в надпреварата и се борихме мъжки. Знам, че резултатът е слаб и това не е опрощение, само че по този начин се случиха събитията. То даже не можем да си вземем поука от това нещо. Никой не желае да е контузен в най-върховия миг, само че по този начин се случи "

Снимка: Lap.bg

За Иванов това беше второ присъединяване на олимпийски игри. Преди 5 години в Токио той влезе във финала, само че още веднъж травма го спря да се показа на високо равнище.

" Усещам болката единствено когато скачам и това е обикновено, тъй като травмата ми е на отскачащия крайник. Всякакви други извършения, които вършим, даже и двамата сме учудени по какъв начин нищо не се усеща. Аз още на първия скок усетих болежка и ми беше ясно, че на всеки идващ отново ще я чувствам и просто стиснах зъби. Повлия ми, тъй като се получиха тъкмо в миг, когато бяхме добре. Имахме доста добър интервал, таман бях почнал да встъпвам във форма, скоковете ми на подготовка вървяха доста добре и се получи по този начин, че от 2.30 паднахме безусловно на 2.00 метра ", показа още той.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР