С концерта на младия български пианист Емануил Иванов тази вечер

...
С концерта на младия български пианист Емануил Иванов тази вечер
Коментари Харесай

Мартенски музикални дни продължава с вълнуващи концерти

С концерта на младия български пианист Емануил Иванов довечера продължава програмата на 63. МФ „ Мартенски музикални дни “. От 19 ч. той ще извърши произведения от Л. В. Бетовен, Ф. Лист, М. Равел, Б. Барток.

От 18 ч. ще бъдат показани и наградени най-хубавите произведения от обичайна изложба-конкурс за модерни образни изкуства. Всяка година тя е част от съпътстващите събития на фестивала, като хазаин и уредник е Художествена изложба Русе, а тематиката тази година е InTempo. Жури ще присъди награди от Община Русе, МФ " Мартенски музикални дни ", Съюза на българските художници и Галерията.

В сряда, 20 март, за първи път българската аудитория ще може да чуе най-новия албум Chameleon на немския саксофонен кваретт SIGNUM, който води слушателите до съвсем всички столетия и жанрове.
Следващият ден от фестивала, 21 март, ще бъде напълно отдаден на огромния български музикант, композитор и държавник Константин Илиев. Едва няколко дни след отбелязването на 100-годишнината от рождението му неговият наследник арх. Венцислав Илиев ще опише повече за второто издание на автобиографичната книга „ Слово и дело ” на създателя, което съумява да осъществя в последните месеци.

То събира ярки истории от интервала 1945-1986 година през погледа и оценката на диригента за едно бурно време, изпълнено с компликации, само че и с редица негови постижения, издигащи българската музикална просвета на ново ниво. Събитието ще се организира от 17:30 ч. в Регионалния исторически музей.

Един от най-хубавите струнни квартети у нас също ще отдаде респект на Константин Илиев във връзка 100-годишнината от рождението му. От 19 ч. дамите от „ Фрош “ дружно с пианистката Гергана Несторова ще изпълнят Струнен квартет № 4 на вечно свързалия живота си с Русе огромен български музикант, диригент и възпитател. В програмата си те включват и международната премиера на Клавирен квинтет № 2. Творбата е написана и отдадена на състава от доайена Васил Казанджиев, чийто 90-и рожден ден ще отбележим през септември.

Трите концерта ще се състоят в Голямата зала на Доходното здание, а повече информация за програмата ще откриете насайтана фестивала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР