С концерт пред Доходното здание на 24 август ще бъде

...
С концерт пред Доходното здание на 24 август ще бъде
Коментари Харесай

Концертът „Ереван-Еребуни“ събира арменски изпълнители по случай 100 години от приемането на арменските бежанци в България

С концерт пред Доходното здание на 24 август ще бъде маркирана 100-годишнината от приемането на арменските бежанци в България.

Творческият екип е формиран от Хайгашод Агасян - гласа на арменците в България, Варужан Бахдасаря - одобрен реализатор на евръгрийни и арменски песни в Русе, Серджио Авакян - млад актьор и артист, Сарко Саркисян, танцова групировка „ Гаяне Марашлян “ от Варна, ТФ „ Аревахач “ от Русе.

В концерта ще бъде показана достоверната арменска танцова просвета, остарели арменски песни с нов аранжимент, авторски песни на Хайгашод Агасян и Серджо Авакян, както и песни на български език, изразяващи арменската психика.

Идеята е арменската музика да получи известност и посредством нея да се построи мост сред поколенията.

„ Ереван-Еребуни “ е обичана ария на няколко генерации и е включена в програмата на концерта. Тя носи името на актуалната и остарялата столица на Армения - историческата татковина на арменците, за които България е дом през днешния ден.

Концертът е с вход свободен и стартира в 19 часа. При неподходящи метеорологични условия събитието ще се организира в Арменския дом на ул. „ Дондуков Корсаков “ 38.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на стратегия „ Култура “ на Община Русе. Събитието способства за обогатяването на мултикултурния образ на Русе, в който другите етноси живеят в мир и съгласие, разказано и в творчеството на Елиас Канети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР