С концерт на Смесения хор на Българското национално радио днес

...
С концерт на Смесения хор на Българското национално радио днес
Коментари Харесай

Концерт на Смесения хор на БНР открива честванията за 130-ата годишнина от основаването на СУ

С концерт на Смесения хор на Българското национално радио през днешния ден ще бъде открита поредност от събития, свързани с честванията на 130-ата годишнина от основаването на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Той ще е в аулата от 19 ч. Входът е свободен.

Съвместната самодейност на катедра „ Музика “ при Алма Матер и „ Музикална къща ” БНР под надпис „ Музикалните сформира на БНР гостуват на Софийския университет “ планува в Аулата на най-старото висше образователно заведение у нас да бъдат проведени поредност от концерти и workshop-семинари, които да разпространяват високия професионализъм на музикантите от Радиото пред студентите.

В днешния първи концерт е включена разнообразна хорова стратегия с музика от XIX и XX век. Наред с творбите на класици като Брамс и Равел, Смесеният хор на БНР и неговият диригент Любомира Александрова ще показват музика от непознатия у нас финландски композитор Раутаваара с неговата „ Сюита “ по Лорка. Ще прозвучат и едни от най-красивите български хорови песни на Любомир Пипков, Красимир Кюркчийски, Милко Коларов, Иван Спасов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР