С концерт на D2 и Стенли Димитровград ще отбележи 74-годишнината

...
С концерт на D2 и Стенли Димитровград ще отбележи 74-годишнината
Коментари Харесай

Пиано бар, D2 и Стенли за 74-годишнината на Димитровград

С концерт на D2 и Стенли Димитровград ще означи 74-годишнината си от основаването си. Спектакълът ще е на централния площад " България " на 2 септември. Предвидена е богата развликателна стратегия за празника на града, оповестиха от кметството.

От 28 август до 2 септември ще има концерти, пиано-бар навън, шоупрограми, ретр-изложение, лятно кино, изложения, детски спортни игри и доста други завладяващи събития, дават обещание от администрацията на кмета Иво Димов.

Събитията стартират от събота - 28 август, с атрактивно ревю на ретро рейсове. Те ще бъдат ситуирани на паркинга до Голямата скамейка преди централния вход на парк " Марица ". Най-старият рейс, който ще може да се види, е Škoda 706 RTO от 1967 година

Ново в програмата е и атрактивното и занимателно шоу, което сплотява стендъп комеди и занимателна заблуда във формата " Нема к`во " с атрактивните Венсан и Калин Кирилов. Те засягат фундаментални тематики от всекидневието, в които може всеки да се припознае. Шоуто дава обещание смях и положително въодушевление в неделната вечер на площад " Поезия ". Непосредствено по-късно ще бъде излъчен касов български филм, част от празничната стратегия в плана " Лятно кино “.

За първи път в програмата са включени мероприятия и в единственият в региона и първи на Балканския полуостров Планетариум и астрономическа обсерватория ЦПЛР-НАОП " Джордано Бруно ". Четири цифрови разходки в Планетариума ще могат да създадат посетителите по желание, в съботния и неделния ден от програмата. Чрез най-новата инсталация, която димитровградския планетариум получи при започване на годината, феновете на звездното небе ще следят подробен облик на небесните тела.

Станалият запазена марка за празничната стратегия на Димитровград пиано бар навън тази година ще бъде със присъединяване на Кристина Дончева, станалата известна от последния сезон на музикалния формат " Гласът на България ". На красивата сцена в пространството към шадравана на площад " Поезия " тя ще взриви публиката със своите осъществявания със своя бенд във вечерта на 28 август.

Зрелищното мото шоу на най-хубавите български каскадьори ще може да се гледа в съботната по здрач по бул. " Димитър Благоев " в правата от ул. " Ромен Ролан " до кръгово пред спортната зала " Младост ". От 19.30 ч. там ще стартира обичайното към този момент Stunt-show. По-късно същата вечер ще се състои и рок концерт на състезателен комплекс " Раковски " с присъединяване на White Walkers и Sheky.

За неделния ден е планувано събитието за децата със детски противоречиви игри " Спарта Геймс " от вида на известните телевизионни формати " Игри на волята " и " Фермата ". На четири арени малчуганите ще се забавляват и пробват умения, ръководени от опитни спортисти, измежду които и каскадьор. Вечерта след стендъп комеди шоуто ще бъде излъчен и касов български филм в плана Лятно кино на площад " Поезия ".

В идващите четири празнични вечери стартират концертите на огромната сцена на площад " България " за феновете на разнообразните жанрове. За кулминационната точка на празника на 2 септември са поканени D2 и рок-легендата Стенли. Концерти с отбор " Родопа ", Тони Стораро, специфичното украшение в програмата е и балетна церемония вечер с гениите от " Галаксико ", танцьори от цялата страна и елегантните осъществявания на примабалерината и премиер-солистът на Софийската опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

В Художествена изложба " Петко Чурчулиев ", по време на празника на града, ще може да се види изложбата " Индустриалната живопис " на Мария Столарова. А в Историческия музей ще бъде показана сбирка, обвързвана с побратимените градове и интернационалните връзки на Димитровград в изложбата " Мостове на дружбата ".

Градска библиотека " Пеньо Пенев ", също е подготвила няколко начинания отбелязващи годишнината на града, като едната от тях към този момент започва с изработването на Макет на Димитровград, чиято презентация ще бъде показана на 30 август, когато ще могат да се видят и изложени книги с подписи от известни създатели, благосъстоятелност на библиотеката. За първи път ще бъде изложена и експозиция на локалния периодически щемпел, издаван през годините в Димитровград. За първи път ценителите на поезията, ще могат да слушат лирика в онлайн рецитал на стихове от димитровградски поети Памет за поета от 28 август до 2 септември. на интернет страницата на библиотеката:

В градината на ​библиотеката и музея в навечерието на празника на ​Димитровград ще бъде показан и формалният календар на общината - 2021/2022, с летоброене от септември до септември, който тази година е с тематика синьо.

От 28 август до 2 септември всеки ден от 17 до 22 часа ще могат да се прегледат и купят ръчно направени майсторски произведения в особено готова " Алея на занаятите ". Тя ще бъде ситуирана вдясно кметството.

Традиционният за града шампионат по тенис още веднъж е включен в празничната стратегия за искащите да премерят умения в двудневен шампионат. Любителите на футбола ще могат да се включат в седмичен шампионат на дребни порти. Той ще стартира от 23 август, финалът е на 27. с.м.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР