С консултации на служителите в администрацията на община „Родопи“ приключи

...
С консултации на служителите в администрацията на община „Родопи“ приключи
Коментари Харесай

Жителите на община „Родопи“ доволни от безплатните прегледи

С съвещания на чиновниците в администрацията на община „ Родопи “ завърши третата за 2017 година акция за безвъзмездни прегледи. Тя бе проведена от Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите по самодейност на президента доктор Невен Енчев и със съдействието на кмета на общината инж. Пламен Спасов.

Прегледите бяха отдадени на огромния християнски празник-Димитровден и започнаха на 26 октомври, когато Православната черква отдава респект на светеца. През трите седмици за здравето на жителите на „ Родопи “ се грижиха експерти по вътрешни заболявания, неврология, ендокринология, кардиология и очни заболявания от верига лечебни заведения „ Медлайн-Централ Хоспитал “ в Пловдив. На всички пациенти бяха направени проучвания на кръвната захар, кардиограма и бе измерено кръвното налягане.

„ Повечето мъже не знаят какви медикаменти одобряват, в случай че препаратите са повече от 2, показа неврологът доктор Зенко Асенов. - Те нормално дават отговор на въпроса „ Какво ти е изписал докторът? “ по този начин: „ Жената знае. Тя ми дава хапчетата! “
Като не помнят имената на медикаментите, ги разказват: „ Сутрин пия едно малко жълто, а вечер едно огромно бяло. “, уточни ендокринологът доктор Петя Шопова.

Други от по-възрастните декларират, че в никакъв случай не са ходили на доктор и са изцяло здрави. На един от тези пациенти в с. Устина диагностицирахме аритмия, високо кръвно – 190/120, интензивен пулс, уточни доктор Анна Карафилоска, на която индивидът споделил, че пристигнал просто ей по този начин. Той е приет в болница.

Според чиновници на община „ Родопи “ прегледите са извънредно нужни, тъй като дават късмет на доста хора да стартират вярно лекуване, а при потребност и да постъпят в болница. Благодарим на доктор Енчев и на кмета Спасов за грижата към нас, обявиха те.

С постоянните акции за безвъзмездни прегледи, които се провеждат на територията на община „ Родопи “, с помощта на пловдивския бизнесмен доктор Невен Енчев и филантропичната организация, която управлява, близо 24 000 души имат достъп до висококвалифицирана здравна помощ на място, съобщи кметът инж. Пламен Спасов.

Инициативата започва преди 4 години, а с консултациите по обитаемоте места се пестят време и средства на хората от селата, нужни за посещаване при персоналния доктор, а по-късно и при експерт в Пловдив.
Ще продължим да се грижим за здравето на хората в общината,това е приоритет за Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите, увери доктор Енчев.

тагове Родопи поданици безвъзмездни прегледи Пламен Спасов доктор Невен Енчев  Жителите на община „ Родопи “ удовлетворени от безплатните прегледи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР