С конкурс за най-добро вино и избор на Цар на

...
С конкурс за най-добро вино и избор на Цар на
Коментари Харесай

Един лозар обра всички награди за най-добро вино на Трифон Зарезан в Лом

С конкурс за най-хубаво вино и избор на Цар на лозата ломчани честваха Деня на лозаря. По традиция хората от крайдунавския град почитат Трифон Зарезан на 14 февруари, а празненството с вино и скара се провежда от община Лом в лозарската околност „ Садовете “.
20 винопроизводители участваха в състезанието за най-хубаво бяло вино, алено вино и розе. Сашо Николов спечелrи първо място и в трите категории.
Кметът Пенка Пенкова връчи на отличените винопроизводители грамоти и парични награди, обезпечени от община Лом, а празничен водосвет за здраве и изобилие отслужи отец Нестор.
„ Нашият край е фамозен със своите лозя и виновност и работливите стопани, които се грижат да има добра годишна продукция. Да има хубаво грозде, да създадем хубаво вино! На всички именици поисквам да носят със здраве името си! Нека празникът продължи във всеки дом, с положителни другари и родственици, на чаша искрящо вин, в положително въодушевление и с доста любов!” – пожела кметът Пенка Пенкова и алегорично заряза лоза и я поля с вино за здраве и изобилие.
Гости на празненството бяха и ръководителят на общинския съвет Христина Христова, общински съветници и кметове на кметства.
Ритуалът по желание на цар на лозата извърши ДЮФА „ Хорце” към НЧ „ 23 септември “ – Лом, с началник Венислав Рафаилов. Ученици от ПГХЗ "Дмитрий Ив. Менделеев ", с началник Таня Михайлова, показаха ритуален самун и също се включиха в ритуала по зарязване. Настроение сътвори и духовият оркестър „ Ритмус “. Изявиха се и девойки и момчета от общинския клуб „ Екология и запазване на околната среда “, с началник Румяна Цветева, които раздаваха на хората картички валентинки с послания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР