С конкурс ще бъдат избрани управители на две общински лечебни

...
С конкурс ще бъдат избрани управители на две общински лечебни
Коментари Харесай

Търсят нови управители на МБАЛ Св. Мина и Психодиспансера

С конкурс ще бъдат определени шефове на две общински лечебни заведения - МБАЛ „ Св. Мина ” и Център за психологично здраве-Пловдив. Условията за шефския пост в Първа градска болница на ул. „ Иван Вазов ”  бяха утвърдени на последната сесия и следва администрацията да разгласи дата. Кандидатите би трябвало да имат висше обучение магистър по медицина или стопанска система със здравен мениджмънт и най-малко пет години професионален опит. Болницата краткотрайно се ръководи от Мария Горева, която беше определена до провеждането на състезанието, откакто Общинският съвет освободи титуляря проф. доктор Петър Петров. В МБАЛ „ Св. Мина ” допускат, че Мария Горева ще кандидатства за 4-годишно ръководство на лечебното сдружение.

За шеф на Центъра за психологично здраве към този момент тече конкурс. До присъединяване са позволени актуалната шефка доктор Мария Господинова, чийто контракт е изминал, и Габриела Сидерова. Заседанието е планувано за през днешния ден, като двете кандидатки би трябвало да показват бизнес стратегия за ръководство на сдружението и да я защитят.

С измененията в закона общинските търговски сдружения, в това число с лечебна активност, се смятат за обществени предприятия. Техните шефове се избират за четиригодишен мандат и имат обвързване да се регистрират пред Общинския съвет и във ведомствения си уебсайт. В последните години в МБАЛ " Св. Мина " прекомерно постоянно се сменят шефовете, евентуално тъй като като се изключи двете години пандемия финансовото положение е тежко. Центърът за психологично здраве приключва година след година с положителни стопански индикатори и кадрови сътресения  няма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР