С комарите може да има много големи проблеми, защото в

...
С комарите може да има много големи проблеми, защото в
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ще си имаме много големи проблеми!

С комарите може да има доста огромни проблеми, тъй като в София и Подунавието не се взеха ограничения за обработка на водоемите, заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев.

Според него същият сюжет се развива и с кърлежите и " сега се позволява равнодушие към здравето на народа ". " Гражданите в София не виждат напръскване и косене, когато е изсъхнало ", уточни още той. Причината е, че вали и пръскането против кърлежи е неефективно. Специалистът предизвести още, че ще е доста показателно какъв брой ще бъдат случаите на Лаймска болест през лятото.

Той счита, че най-тежките алергии стартират към 24 май, когато е цъфтежът на житните растения. Тази година обаче пролетта пристигна по-рано, по тази причина и всеобщо алергиите ще се проявят при започване на май, означи още професорът.

По отношение на коклюша, той разяснява, че болестта се дължи на занемарената реваксинация.

" Заболяването се предава доста елементарно – един кашлящ може да болести 17 неимунизирани. Най-голямата заплаха е за новородените, за които коклюшът може да е съдбовен ", уточни експертът.

" Има ли пропуски в реваксинацията, ще има и придвижване на коклюша ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

Дете, което кашля повече от 10 дни и кашлицата има спастичен темперамент – 10 до 30 пристъпа дневно, или е съпроводена с повръщане, би трябвало да се съветва за коклюш, поучава Кантарджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР