С коледен благотворителен базар децата от ДГ „Малкият принц“ и

...
С коледен благотворителен базар децата от ДГ „Малкият принц“ и
Коментари Харесай

С коледен базар помагат на 3-годишния Павел

С коледен благотворителен базар децата от ДГ „ Малкият принц “ и техните родители ще оказват помощ на тригодишния Павел Кабаджов за лекуването му от детска церебрална парализа.

Акцията „ Направено със сръчни ръце, даряваме с обич и сърце “ започва през вчерашния ден и продължава и през днешния ден. В детската градина и в домашния уъркшоп са направени картички, коледни шансове, пана, ангели, коледни венчета, рамки за фотоси, кукли и даже вкусни коледни сладки. По пощальон изпратила сътвореното вкъщи даже майка, която поради пандемията към този момент втора година е спряла хлапето си от детската градина, само че продължава да получава материали и поддръжка от учителите там.

Изделията нямат закрепени цени, всеки може да остави сумата, която пожелае, сред 16 и 18 часа.



Отделно екипът на ДГ „ Малкият принц “ събрал пари и за коледна наслада на пациентите на детската онкохематология в УМБАЛ " Св. Георги ". На 16 декември ще занесе почерпка и това, от което имат потребност учителките, които образоват децата по време на престоя им в болничното заведение - тетрадки, флумастери, хартия. Заедно с тях към малчуганите, които се борят със страшната болест, ще поемат и ръчно направени картички от хлапетата в детската градина.

" Всички знаем, че Коледа е момент от времето, в което даряваме повече топлота, повече наслада, светлина и се свързваме още по-дълбоко един с различен - споделя директорката на ДГ " Малкият принц " Анелия Божанова. - На прага на най-светлите празници, ние - управлението и педагозите от ДГ „ Малкият принц “, дружно с нашите прелестни деца, поканихме родителите да вземат участие, да се вдъхновят и да поддържат детското творчество посредством и на годишния ни благотворителен коледен базар. Идеята ни е дружно да го създадем специфичен и за Павел- едно прелестно пловдивско дете, което има потребност от поддръжка! Така ще запалителен пламъка на вярата, дарявайки положително направено с обич, а то носи чисти обич и светлина! Отправихме този зов: „ Творете с децата в къщи и се забавлявайте дружно, всеки ще може да сътвори украса за елха, приветствена картичка или каквото си пожелае, от сърце и със сръчни, обични ръце! “



Така под мото ни „ Направено със сръчни ръце, даряваме с обич и сърце! “ организирахме фамилен уъркшоп, в който фамилиите да творят вкъщи. А ние всички – въодушевени учители и надарени деца, рисувахме, пеехме и изработвахме коледни декорации в детската градина в разнообразни тематични работилници. Провеждаме беседи за това какъв брой значимо е да бъдеш съпричастен, да окажеш помощ, да дариш, да приобщиш. Защото знаем, че в случай че събудим и възпитаме у децата ни тази добродетел, тя остава завинаги в чистите им сърца. Доброто ще е живо постоянно, а вярата ще свети все по-ярко, в случай че сме подобен образец за децата ни ".



Павел, на който ще бъдат дарени събраните средства, има потребност от поддръжка тъкмо в този момент, когато има огромен късмет да навакса в развиването си с усилена рехабилитация от експерти. Павел е роден недоносен, с доста ниско тегло и след това развива детска церебрална парализа – спастична квадрипареза. Родителите желаят да организират рехабилитация на детето и в център “Рибем”. Програмата е двуседмична терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са нужни към 300 евро – общо 2220 евро на месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР