, с което се отменят присъдите за корупция на бившия

...
, с което се отменят присъдите за корупция на бившия
Коментари Харесай

Лула да Силва окончателно оправдан, ще се бори за преизбиране

, с което се анулират присъдите за корупция на някогашния президент Луис Инасио Лула да Силва. Гласуването е приключило с 8 на 3 гласа. Това ще му разреши да се кандидатира за нов президентски мандат през 2022 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Припомняме, че незабавно след излизането си на независимост, Лула атакува президента Жаир Болонару за неговото несправяне с пандемията от ковид. Според ексдържавника, пандемията е най-големият геноцид в историята на Бразилия и това би трябвало да бъде спряно.

, с цел да извлича политически дивиденти.

Лула да Силва ръководи Бразилия от 2003 година до 2011 година През 2018 година той бе наказан за приемане на подкупи. След това бе., само че не можеше да се кандидатира за изборна служба поради присъдите си.
 Лула да Силва: Бразилия няма държавно управление, провали се в битката с ковид
Лула да Силва: Бразилия няма държавно управление, провали се в битката с ковид

Експрезидентът ускори спекулациите, че ще се бори за преизбиране

Бившият държавен глава в редиците на левицата даже и след престоя си в пандиза.

от COVID-19 в четвъртък и 73 174 новозаразени. Това демонстрират данни, оповестени от здравното министерство. Понастоящем южноамериканската страна е записала общо 365 444 смъртни случая от ковид и 13 746 681 инфектирани.

В четвъртък от организацията " Лекари без граници " предизвестиха за " филантропична злополука " в южноамериканската страна, която по брой на жертвите е на второ място след Съединени американски щати.

Бразилия няма настоящ проект. Пандемията в страната е политизирана и държавното управление не е приело научно обосновани ограничения, с цел да се опита да я сложи под надзор. Липсата на политическа воля за съответна реакция на пандемията убива хиляди бразилци, обявиха от организацията.

Това се случва се оправи с зараза от ковид. Сенатът се готви да сътвори специфична комисия, която да проверява президента Жаир Болсонару Очаква се Върховният съд да удостовери решението, когато цялостният съд прегледа делото по-късно тази седмица, макар че може да даде независимост на камарата да реши по кое време да се сътвори комисията.
 Болсонару: Лула да Силва стартира предизборна акция с нападките против мен
Болсонару: Лула да Силва стартира предизборна акция с нападките против мен

На фона на черни върхове по заболеваемост в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР