, с което бе постановено, че Кирил Петков е бил

...
, с което бе постановено, че Кирил Петков е бил
Коментари Харесай

Огън по команда: ВМРО обжалва решенията на Петков, ГЕРБ атакува Радев

, с което бе постановено, че Кирил Петков е бил назначен за министър в нарушаване на главния закон, даде на партиите мотив да нападат и някогашния министър, и президента Румен Радев. Излязло в средата на предизборната акция, решението стана част от арсенала на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, които управляваха в коалиция допреди няколко месеца.

Кандидатът на някогашните ръководещи за " Дондуков " 2 Анастас Герджиков разгласи, че е неприемливо конституцията да бъде нарушавана от президента. Той съобщи, че Радев е знаел за канадското поданство на Петков, само че все пак го е подкрепил.

" Нямаше да има проблем, в случай че господин Радев беше споделил, че е бил измамен и че не е знаел за двойното поданство на Кирил Петков. Но той още първоначално удостовери, че е бил наясно със случая, обаче счита, че не би трябвало да се гледа официално на конституционните разпореждания. Как българските жители да имат вяра, че имаме господство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не счита за нужно да съблюдава главния закон на страната ", съобщи той.

В същия звук се изрече и водачът на партията Бойко Борисов, който бе на посещаване в Русе. Той съобщи, че единствено желал да се съблюдава върховенството на закона.

" Радев по какъв начин не е знаел за декларацията. Коментарът ми е против Радев и неговите адвокати, които сякаш са най-великите. Кирил Петков първоначално може да не е знаел, само че като е схванал не е реагирал. Радев обаче е знаел и по тази причина изиска Конституционен съд да приключи делото ", съобщи Борисов.

От Вътрешна македонска революционна организация пък оповестиха, че ще апелират пред Върховния административен съд всички актове на Петков като министър. Според тях постановеното от Конституционен съд слага под въпрос и всички решения на служебното държавно управление, взети с присъединяване на Петков. От партията на Каракачанов приканиха " прокуратурата незабавно да се намеси “, въпреки че държавното обвиняване към този момент разгласи, че има инспекция по случая.

" В същото време ще ви напомним, че към този момент такива герои сме ги гледали. По времето на царя едни юпита се обявиха, че ще сменят системата, само че вместо това трансформираха само личното си финансово положение. Затвориха нуклеарните реактори на АЕЦ " Козлодуй " и си потеглиха и обрекоха страната ни на енергийно иго за сметка на високи постове в Брюксел ", написаха от партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР