С късметлийски гол на Диего Коща след почивката Испания победи

...
С късметлийски гол на Диего Коща след почивката Испания победи
Коментари Харесай

Странен гол на Коста носи успех на Испания

С късметлийски гол на Диего Коща след почивката Испания победи Иран с 1:0 във втората си среща на Мондиал 2018 и с първата си победа на Световното състезание събра 4 точки и се изравни с Португалия на върха във краткотрайното класиране в група " В ". Азиатците останаха с 3 точки на третото място, а Мароко е финален без актив и без шансове за осминафиналите.  

Възпитаниците на Фернандо Йеро имаха голямо предимство в притежанието на топката, а дейностите се разриваха главно в половината и пред наказателното поле на противника, само че иранците се защитаваха доста проведено и дисциплинирано и не разрешиха съществени рискове пред Али Бейраванд през първото полувреме.

Единствената по-добра опция за иберийците едвам пристигна в добавеното време на първата част, когато след бърза замяна на пасове Давид Силва се озова в обещаваща позиция на границата на наказателното поле, само че ударът на халфа беше блокиран от с крайник от Мортеза Пуралиганджи и топката излезе в корнер.

Испанците започнаха устремно след почивката. В 49-ата минута Иско центрира от ляво и Жерард Пике засече от близко, само че ударът му беше блокиран пред голлинията. Последва рисков изстрел от 20 метра на Серхио Бускетс, само че Бейраванд отби.

Иран също имаше своята отлична опция в 53-ата минута. След дълго осъществяване на тъч от ляво към наказателното поле Пике мазета право към Карим Ансарифард, който шутира неотложно от 13-14 метра, само че в страничната мрежа.

Минута по-късно Испания поведе. Андрес Иниеста пусна пас към точката на дузпата към Диего Коста, а в опита си да почисти Рамин Резаеян прати топката в коляното на нападателя на иберийците, след което тя влетя в долния десен ъгъл на вратата на Иран. 

След час игра азиатците отново заплашиха Де Хеа, но  ударът с глава от 7-8 метра Мехди Тареми след центриране от дясно мина край задачата.

В 62-ата минута иранците пратиха топката в мрежата на съперника след центриране от фаул от дясно на Резаеян, само че попадението на Саейд Езатолахи беше анулирано поради засада в обстановката на Сердар Азмун, като решението беше доказано от системата за видеоповторения (ВАР).

В 70-ата минута Испания беше покрай втори гол, само че Резаеян блокира на пред голлинията удар на Серхио Рамос, а по-късно не разреши и на Пике да направи добавка.

Към края Иран се поотвори и прати повече хора в офанзива, а в 82-ата минута имаше страхотна опция да изравни. Вахид Амири проби от ляво и центрира към Мехди Тареми, който надскочи Жорди Алба и стреля с глава от 5 метра, само че над гредата.


Иран - Испания - 0:1
голмайстор: 0:1 Диего Коща 54

Иран: Али Бейраванд, Ехсан Хаджи Сафи (69-Милад Мохамади), Саейд Езатолахи, Мортеза Пуралиганджи, Омид Ебрахими, Карим Ансарифард (74-Алиреза Джаханбахш), Вахид Амири (86-Саман Годос), Мехди Тареми, Маджид Хосейни, Сердар Азмун, Рамин Резаеян

Испания: Давид Де Хеа,  Дани Карвахал, Жерард Пике, Серхио Рамос, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста (71-Коке), Лукас Васкес (79-Марко Асенсио), Иско, Давид Силва, Диего Коща (89-Родриго Морено)
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР