С кампанията Хижа на годината искаме да се говори повече

...
С кампанията Хижа на годината искаме да се говори повече
Коментари Харесай

Започват номинациите за хижа на годината

С акцията " Хижа на годината " желаеме да се приказва повече за това благосъстояние, което имаме измежду природата, а точно огромния набор от хижи. Това сподели пред БНР Иван Панкев от списание " 360 ".

" Целта на акцията е да обърнем внимание на тези хижи, които са хубави и чиито стопани се оправят добре и надлежно да препоръчаме на хората да ги посетят. Също по този начин да обърнем внимание на хижите, които не се оправят толкоз добре, да им дадем разнообразни благоприятни условия, които да им оказват помощ, с цел да подобрят своя артикул и да станат по-привлекателни ". 

По думите му в границите на акцията има разнообразни интензивности, като главната е обвързвана с гласоподаване за " Хижа за годината ". 

" Имаме разнообразни игри, една от тях е " Защо одобрявам тази хижа ". Всеки може да опише своята персонална история, да показа фотоси, да показа роман от мястото, което него го е впечатлило. Това е още един метод да промотираме положителните хижи и се надяваме доста хора да се включат, с цел да покажат техните прекарвания и по този начин да стимулират и други хора. Това е доста значима част от състезанието, който имаме вяра, че ще спомогне за това от ден на ден хора да схванат за това благосъстояние - хижите ".

Изискванията към една хижа не са изключително високи, уточни Панкев и добави, че за хижите се желае просто да е уютно, да има вкусна храна, когато това е стопанисвана хижа, както и да бъдат отворени постоянно за хората. 

" Те имат характерна обществена функционалност. Трудно е да се дефинира коя е най-хубавата хижа. Направили сме 8 разнообразни категории. Целта е да има доста спечелили и всяка хижа да блесне със мощната си страна ", означи той в изявление за предаването " Преди всички ". 

По думите му има добре стопанисвани хижи на всички места, във всички планини в България. Отличените хижи са над 70. Лошото е, че има два пъти повече, които не са в добра форма, като някои от тях са тотално изоставени, сподели още Иван Панкев. 

" Една от концепциите на състезанието, с изключение на да гледаме позитивното, е да обърнем внимание на тези хижи, които не са толкоз добре поддържани. Имаме разнообразни стратегии, посредством които хижите могат да подобрят продукта си. /.../ Могат да бъдат употребявани доста разнообразни механизми за финансиране, които да оказват помощ на хижите ". 

Хижарите са от изключитела значимост, акцентира също той и добави, че хижарят и хижата са директно свързани. Всички тези хижи са положителни поради хижарите в тях, счита Панкев. 

Гласуването в състезанието може да стане посредством формалната страница в интернет. Там може да бъде открита и цялата информация за стратегиите и опциите за финансиране.

Гласуването е отворено до 15 ноември. На 5 декември ще бъдат оповестени спечелилите във всички категории, както и в състезанията за финансиране. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР