С камери ще борят футболните хулигани. Всички по стадионите ще

...
С камери ще борят футболните хулигани. Всички по стадионите ще
Коментари Харесай

С камери борят футболните хулигани

С камери ще борят футболните хулигани. Всички по стадионите ще бъдат следени, като ще се инсталират и спомагателни камери. Това се закани министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг след срещата сред институциите на националния стадион, свикана поради ранената полицайка след мача Левски-ЦСКА.

На срещата са набелязани краткосрочни и дълготрайни ограничения. Феновете, посещаващи спортни мероприятия, ще бъдат подлагани на още по- подробно претършуване, с цел да не се позволява вкарването на неразрешени предмети на игрището. Ще бъде засилено полицейското наличие на стадионите.

Предвиждат се промени в Наказателния кодекс и нов закон за футболното безчинство. Ще има и нова разпоредба за сигурността на спортните обекти и уреди.

Всеки, закупил билет, ще с ревизира. И БФС ще промени наредбите си за глобите.

От години българският спорт става пленник на една шепа хулигани, неудовлетворен е и спортният министър Красен Кралев. Голяма част от тях са с престъпно досие и те тероризират и почитатели, и фенове, и съдии и треньори, по мнението му.

Всички дълготрайни промени, които ще вършим, ще изповядват философията за усилване на персоналната отговорност, увери той. Клубовете ще влагат във видеонаблюдение.

Като имат пари да дават по 20 000 лв. заплати на футболисти, ще имат пари да дадат и за съоръжение на стадионите си с камери, отсече Кралев.

Припомняме, на срещата вътрешният министър Валентин Радев влезе с превръзка на едното око - алегоричен жест на поддръжка на служителката на Министерство на вътрешните работи, която беше ранена от самоделна бомбичка на последния мач от безконечното дерби.

Преди срещата Радев посети и ранената в болничното заведение, където й беше направена интервенция, с цел да се избави зрението й. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР