С камбанен звън беше посрещнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
С камбанен звън беше посрещнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Посрещнаха Борисов в Св. Св. Кирик и Юлита с камбанен звън...

С камбанен звън беше посрещнат водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в манастира " Св. св. Кирик и Юлита " край Асеновград. На входа той беше посрещнат от пловдивския митрополит Николай.

" Тук сме, с цел да видят всички хора по какъв начин се грижим за манастирите. Радвам се, че има толкоз младежи ", сподели Борисов. Той беше придружаван от огромна група деятели на Младежи ГЕРБ.

Дядо Николай благодари на някогашния министър председател за грижите, които държавното управление му и той персонално полагаха за църквата.

Той благослови Борисов и младежите и ги разведе из манастира като описа историята му. След като е бил лишен от църквата комплексът е бил трансфорат от комунистическата власт в туристически комплекс, там е имало и заведение. През 80-те години манастирът е предаден на Съюза на архитектите, които я употребяват за база дълги години. След това страната го е върнала на БПЦ, а благодарение на държавното управление на ГЕРБ светата обител е актуализирана.

Лидерът на ГЕРБ изслуша обясненията на митрополита за реликвите, които се пазят в него, както и за богослуженията, възпламени свещ и се възхити на красивата панорама към Тракийската равнина от една от красиво обзаведените зали на горния етаж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР