- С какво платформата „“ е по-различна през 2021 г.?

...
- С какво платформата „“ е по-различна през 2021 г.?
Коментари Харесай

"Европа говори": Когато спрем да виждаме опонента като враг, откриваме общите неща

- С какво платформата „ “ е по-различна през 2021 година? Кои тематики ще бъдат във фокуса на дебатите?

Надяваме се, че както и при предходните години ще се включат хиляди хора от цяла Европа, които желаят да вземат участие в диалог на четири очи със събеседник, който е на противоположна теза.



Тази година постигнахме най-голямото до момента медийно присъединяване с 22 сътрудници от 17 страни. Дебатите ще са за ковид, само че и за климатичните промени и миграционните процеси. Това са огромните провокации, на които Европа би трябвало да откри дружно отговор през идващите години.

- „ Европа приказва “ основава среда за разговор сред хора с разнообразни гледни точки към огромните проблеми на нашето време. В същото време, години наред онлайн платформите бяха упреквани, че вкарват потребителите си в „ балони “, в които всеки чува единствено това, което му харесва да чува – само че не и другата позиция. Вижда ли се смяна? Започнахме ли да си приказваме повече между тях?

Това, което следим на първо място, е, че всички двойки участници по време на диалозите откриват доста общи неща между тях. Въпреки че мненията им в избрани области доста се разграничават, въпреки всичко доближават до точки, към които могат да се обединят в позициите.



Опитът демонстрира, че диалозите водят до това, политическите съперници да не бъде одобрявани като хипотетични врагове, а като хора, с които могат да бъдат даже споделяни общи полезности.

- Ако пред Вас е един възрастен човек от Област Видин – най-бедната в Европейски Съюз и една от най-бедните на целия континент, по какъв метод ще го убедите, че си коства да бъде част от „ Европа приказва “? Колко значима е взаимната работа на публицистите, с цел да бъде разбрана Европа?

От една страна, взаимната работа на публицистите е извънредно значима. „ Европа говори” е един от най-големите европейски медийни планове и способства доста за образуването на европейската общност.



От друга страна, да вземем за пример, може доста да помогне за работата на немските публицисти, в случай че чуят причини от България по тематиката за безусловния базов приход. Така можем да имаме разнообразни гледни точки и бъде разширено отразяването на тематиката с повече европейски вероятности. Така се ускорява и европейската концепция измежду обществото.
#mycountrytalks-embed { border-width: 0; margin-top: 1.5em; margin-bottom: 1.5em; }
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР