С каква сол овкусявате вашите ястия? Знаете ли, че за

...
С каква сол овкусявате вашите ястия? Знаете ли, че за
Коментари Харесай

Незаменимите ползи на морската сол

С каква сол овкусявате вашите ястия? Знаете ли, че за разлика от рафинираната сол, морската минава през по-малко обработка, което резервира влагата и минералното ѝ благосъстояние. Климатът и географското разположение на района, от който се добива солта, играят забележителна роля в качеството и комбинацията от минерали.

Средиземно море, Атлантическият океан и Северно море са най-разпространените центрове за събиране на морска сол. Още от древността тя е била употребена за овкусяване и за лекуване.

Какви са изгодите за здравето от морската сол?
Морската сол съдържа флуорид, който е потребен за здравето на зъбите. Флуоридът подкрепя отбраната на зъбите от киселинни увреждания и предотвратява развиването на кариес. Редовното изплакване и гаргара с хладка морска солена вода оказват помощ за облекчение на раните в устата, кървенето на венците, язвите и болката от възпалено гърло.

Морската сол съдържа обилие от минерали и проучвания демонстрират, че нейният противовъзпалителен резултат се дължи на съществуването на високо наличие на магнезий. Минералът спомага за елиминиране на токсините и усъвършенства кръвообращението.

Морската сол намира друга приложимост в козметичната промишленост при производството на скраб и други артикули за грижа за кожата като антиперспиранти и дезодоранти. Ексфолиацията с нея оказва помощ да се отстранен мъртвите частици на кожата, да се тонизират кожните тъкани, да се подтиква периферното кръвообращение и да се насърчи обновяването на кожата. Ето за какво може да я ползвате и за изработката на домашни пилинги за тяло.

Консумацията на морска сол работи алкализиращо на организма. По този метод тя спомага да се балансира равнището на киселинност в тялото. Може да укрепи и имунната система.

Морската сол съдържа и положителни количества витамини и по-специално витамин С. Заедно с минералите в нея се усъвършенства клетъчният метаболизъм, витамин С работи като мощен антиоксидант и се отстраняват огромна част от свободните радикали.

Още едно преимущество на морската сол е, че тя е естествено средство за лекуване на мазна коса и пърхот. Може да всмуква непотребния себум, като оставя косата гладка и красива. Също по този начин този тип сол може да обезпечи задоволително количество хранителни субстанции на космените фоликули.

Морската сол съдържа сяра, която оказва помощ при почистването и третирането на кожни болести като дерматит и белези от акне.

Потапянето на изтощените крайници в топъл разтвор с морска сол, спомага за отпущането на мускулите и облекчение на напрежението в краката.

Още едно преимущество от потреблението на морска сол е, че тя спомага по натурален път да балансираме равнищата на кръвната захар.

Ако разполагате с вана, направете си домашна спа терапия с морска сол. Морските солни бани имат успокоителен резултат, намалявайки напрежението и осигурявайки спокоен сън.

Ако страдате от мускулни крампи може да си помогнете още веднъж с морска сол. Тя освен понижава неразположението, само че оказва помощ за повишение на мускулната мощ. Основните минерали като магнезий и калий имат лечебни и подмладяващи свойства, което прави морските соли естествено средство за облекчение на болки. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР