С изявлението си главният прокурор Иван Гешев показва, че има

...
С изявлението си главният прокурор Иван Гешев показва, че има
Коментари Харесай

Тошко Йорданов вижда, че няма монолитно срастване на политическа и съдебна власт

С изказването си основният прокурор Иван Гешев демонстрира, че има политическо въздействие или най-малко опит за политическа интервенция в правосъдната система. Това мнение изрази ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание след Коментарът си той направи, откакто от Има Такъв Народ организираха среща с ГЕРБ/СДС за възможна поддръжка за сформиране на държавно управление с първия мандат.

Според Йорданов решението на основния прокурор дали ще си подаде оставката или не, си е персонално негово.

По думите му обаче изчегъртването на модела ГЕРБ е напреднало, а обвиняванията за скрити закани са доказателства, че няма монолитно слепване на политическа със правосъдна власт.

Не е загадка, че " Демократична България " имат мощно въздействие в съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), даде образец Йорданов. Той подсети още, че когато Има Такъв Народ били част от четворната коалиция, тогава не се говорило за реформиране на прокуратурата, а за промяна на Иван Гешев. Само Има Такъв Народ тогава говорили за реформиране на прокуратурата, само че били упреквани, че се опитвали да пазят основния прокурор.

" Сега прогледнаха и схванаха, че казусът не е единствено в личността. Колкото е нездравословно това, което се опитваха да създадат Кирил Петков и Асен Василев да заменят една правосъдна бухалка със своя правосъдна бухалка, това също е толкоз рисково, колкото беше по времето на ГЕРБ ", съпостави Тошко Йорданов.

Той се надява турбуленциите, които стартират сред държавните управляващи, да бъдат възстановителен развой и правосъдната, законодателната и изпълнителната власт да станат самостоятелни, а не оплетени каквото били досега.
 Бойко Борисов не се разпознава в описа на Гешев
Бойко Борисов не се разпознава в описа на Гешев

Лидерът на ГЕРБ не схваща за какво Гешев се е озлобил против партията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР