С изявление на живо пред х-л “Хаят в София Христо

...
С изявление на живо пред х-л “Хаят в София Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Как е финансирана хотелската верига на "г-н Василиевич"?

С изказване онлайн пред хотел “Хаят ” в София Христо Иванов се обърна към премиера Борисов, с цел да му подсети да извърши обещанието, обещано още на Росенец, за това ревизионните актове на Лукойл да бъдат предоставени на обществеността.

Иванов повдигна въпроса за връзката сред финансирането на новия хотел и това дали Лукойл са плащали всички налози, свързани с активността си в България по внос на недопечен нефт, неговата обработка и продажбата му от веригата бензиностанции.  

“Затова сме тук, с цел да напомним още веднъж на премиера да извърши своето заричане да разгласява тези данъчни документи, от които да стане ясно имат ли почва подозренията, че Лукойл е укрила налози в България или по някакъв метод си ги е спестявала. И да стане ясно по какъв начин в действителност е финансирана тази хотелска империя. ” - сподели Христо Иванов , откакто означи, че “Хаят ” е част от една голяма хотелска империя, която до момента се свързваше с бащата на Валентин Златев и беше ръководена от кипърска офшорка, в чието ръководство в предходната година се появява и името на Валентин Златев.    

Иванов напомни също по този начин, че от 2018 година “Да, България! ” се пробва да обясни този въпрос и обвързваните с него подозрения. След отхвърли на Национална агенция за приходите на даде ревизионните актове, от които ще си проличи отношението на българските данъчни управляващи към Лукойл, “Да, България! ” апелира и печели на две инстанции. Вместо да извърши решението на съда, Национална агенция за приходите още веднъж отхвърля да даде ревизионните актове. Министър Горанов не реагира на последвалото писмо, с което Христо Иванов го приканва да подреди на Национална агенция за приходите да дават информацията. На Росенец Христо Иванов се обърна с апел и към премиера за това да подреди тази информация да бъде предоставена на българските жители и Борисов обществено даде обещание това да се случи. 

“Става дума за отклонение на заплащане на налози в размер към милиард лв.. ” - съобщи Иванов.  

Той означи, че това е петият път, в който му се постанова да подсети на българските управляващи за този ангажимент - да изпълнят това правосъдно решение, да отговорят на заложените въпроси и разгласи идващия си ход по тематиката:

“Искам, с цел да няма сюрпризирани, да заявя, че идващия път, в който ми се наложи, след откриването на хотела, да задам тези въпроси, ще го направя на съветски и на британски. Така че бъдещите посетители на хотела - безспорно вложители, безспорно европейски служители и политици да могат да се срещнат с този забавен подтекст в София. А също по този начин с него да могат да се срещнат и може би някогашните сътрудници на Валентин Василиевич. ”

Иванов се обърна и към прокуратурата с увещание, че би трябвало да проверява наличието на записа, в което господин Борисов беседва с господин Златев и му търси сметка зад кои политически сили застава.

“Един министър председател може да търси сметка на един жител - камо ли пък на един авторитетен представител на грамадна съветска компания, камо ли пък на един притежател на хотелска верига , какъвто е господин Василиевич - може да му слага по този метод въпроси, единствено в случай че има средства да му оказва някакъв напън, някакво въздействие. Например, в случай че имат някаква дребна обща загадка. Една дребна обща загадка за един милиард лв. да вземем за пример. ” - съобщи Иванов и означи, че това са единствено въпроси, чийто отговор няма по какъв начин да стане явен, до момента в който не бъдат показани ревизионните актове на Лукойл.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР