С изумление разбрахме, че патриотите от ВМРО са подкрепили досегашния

...
С изумление разбрахме, че патриотите от ВМРО са подкрепили досегашния
Коментари Харесай

Възраждане: Всяка подкрепа за Йорданка Фандъкова е подкрепа за корупцията и купения цигански вот

С учудване разбрахме, че патриотите от Вътрешна македонска революционна организация са подкрепили досегашния кмет на София – Йорданка Фандъкова на балотажа в неделя. На нас от Възраждане, би ни било извънредно забавно, какво мислят „ воеводите “ на Каракачанов за успеха на Фандъкова в циганските квартали с 90 – 95% от гласовете.
Интересно ни е също, на кое място в ценностната им „ патриотична “ система е пазаруването на гласове от гетата.

Също по този начин ни е забавно, какво мислят за случая, при който служителка на кмета на регион „ Връбница “ Младен Младенов (ГЕРБ), работила като касиер в общината е откраднала над 100 000 лева от общинската каса, както стана ясно от завършило неотдавна досъдебно произвеждане, със изводи за покачване на обвиняване против София Тонова, служителка в Столична община – регион „ Връбница “, работила в съучастничество с други чиновници в администрацията на регион „ Връбница “ към Столична община. От парите на жителите и на дребния бизнес в региона, които би следвало да отидат за поддържането на зелени площи и друга общинска инфраструктура са отклонени над 100 000 лева посредством обикновена скица, наподобяваща обеден грабеж. Добре е да се каже, че това не би се случило, в случай че по мнението на проверяващите, не е имало чадър от по-високо равнище в общината, тъй като сумата не е по никакъв начин дребна и открива огромна дупка в общинските финанси.

Случаят е задоволително абсурден, с цел да разклати позициите на районния кмет и на ръководещите огромната община в изборна година, заради което Столична община прави всичко допустимо, с цел да потули абсурда и той да не стигне до знанието на необятната общност. За да покрие откраднатото от общинската каса на Връбница, посредством счетоводни врътки общината заличава разликите. Мафиотският обир обаче е в изключително огромни размери и не е останал неусетен от правоохранителните органи, които са събрали задоволително доказателства, уличаващи длъжностни лица от общината в отклонение на обществени средства.

Към наказателна отговорност на този стадий е привлечена София Тонова в качеството й на основен специалист (касиер) в отдел „ Общинска благосъстоятелност и надзор на търговията “.

От страниците по делото излиза наяве и по какъв метод е осъществена грубата скица за кражба на пари от столичани. София Тонова в качеството й на касиер в отдел „ Общинска благосъстоятелност и надзор на търговията “ във Връбница, събирала наеми и такси от жители и дребни компании, които се дължат на общината за разнообразни типове услуги и за преотстъпени за прилагане общински парцели. Срещу тези суми служителката издавала на момента разписка на платците, само че вместо да заприходява сумите в общинската каса, ги прибирала в личния си джоб, след което унищожавала отчетната документи. Става въпрос за съществени по мярка парични средства за една общинска каса като тази на столичния регион „ Връбница “.

Подобна липса мъчно би могла да бъде прикрита без знанието на по-високите равнища в локалната администрация. На този стадий обаче, не е ясно, дали под наказателна отговорност ще бъдат подведени и други длъжностни лица за съучастничество и прикриване на незаконната скица или за занемареност заради несбъднат надзор.

Е, ние от „ Възраждане “ питаме, това ли подкрепяте всички вие, които заставате зад Фандъкова? Или може би просто, желаете да станете част от схемата. Не е мъчно да се отгатне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР