С изтеклите данни на хората не е възможно да се

...
С изтеклите данни на хората не е възможно да се
Коментари Харесай

Шефът на КЗЛД: С изтеклите данни от НАП не е възможно да се теглят бързи кредити или да се извършват банкови операции

С изтеклите данни на хората не е допустимо да се теглят бързи заеми или да се правят банкови интервенции, в случай че институциите работят по разпоредбите. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов пред Нова телевизия.

„ Фирмите и обществените организации би трябвало да се разсънят. Те не живеят сами в цифровия свят “, разяснява Караджов, като добави, че сигурно ще има наказания за Националната организация за приходите(НАП).

Според Караджов в интервала от 2006 до 2019 година е направено доста малко за отбраната на информацията, която се обработва от обществените органи. Той изясни, че даже и да е имало проби на системите за сигурност, то те не са били задоволителни.

„ Големият проблем е, че тези данни са взети от националната база на Национална агенция за приходите. Касаят съвсем всички българи.Те не могат да бъдат заличени, даже и КЗЛД да направи такива наставления ”, изясни още шефът на комисията.

Караджов съобщи, че инспекцията на НАп от комисията за отбрана на персоналните данни ще стартира в понеделник и ще продължи най-много месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР