С изслушване на служебния премиер Гълъб Донев за отказания ни

...
С изслушване на служебния премиер Гълъб Донев за отказания ни
Коментари Харесай

Питат Донев за провала Шенген в #48

С чуване на служебния министър председател Гълъб Донев за отказания ни банкет в Шенгенското пространство ще стартират работата си през днешния ден депутатите.

Втора точка в програмата им е чуване на служебния министър  на районното развиване и благоустройството Иван Шишков по отношение на строителството и напредъка на трансевропейския транспортен кулоар в сектора Видин – Кулата, автомагистрала „ Хемус “ и автомагистрала „ Черно море “.

Служебният министър-председател Гълъб Донев и министър Иван Шишков ще вземат участие и в постоянния парламентарен надзор. Към премиера има два въпроса, а към районния министър – 28.

Гълъб Донев ще отговоря за средствата, които бюджетът е обезпечил за естественото действие на дипломатическата служби, и за дейностите от национално значение, осъществявани на граничен пункт „ Капитан Андреево “.

Още 7 министри ще дават отговор в границите на контрола. Сред тях с най-вече въпроси са министърът на културата Велислав Минеков – 9, и министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова – 6.

Възможно е като точка в дневния ред да бъде включено и разискване на отчета, направен от Министерство на защитата, за военната помощ, която можем да осигурим на Украйна. Докладът е засекретен.

Според предварителна информация от министър Димитър Стоянов включеното в него е поискано от Киев и няма да компрометира качествата на Българската войска.

Вчера депутатите от комисиите по защита и външна политика поддържаха с допълнения предлагането на служебното държавно управление.

След съвещанието на комисиите по външна политика и по защита служебният министър на защитата Димитър Стоянов сподели, че в листата са „ топ три “ на желаното от Украйна въоръжение.

„ Въоръжението, което ще бъде предоставено на Украйна, е в сходство с моя закостенял метод, за което разгласих. Въоръжението е такова, че е в топ три от целите на украинската войска, украинската страна.

Защо споделям топ три – тъй като имаме писмо, в което ни е споделило кое е най-належащо за украинската войска. Там сме се и съсредоточили “, сподели министърът.

Той изясни, че превозът на военната помощ ще бъде смесен.

„ Ще изчакаме да излезе и указът на президента, защото е интернационален контракт. Трябва да излезе до края на другата седмица най-късно. Тогава ще бъде извозено и оборудването, като има предявени цели от украинска страна “, сподели още Димитър Стоянов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР