С изпити по математика II, испански език, руски език и

...
С изпити по математика II, испански език, руски език и
Коментари Харесай

Продължават кандидат-студентските изпити в СУ

С изпити по математика II, испански език, съветски език и със събеседване за компетентност „ Графичен дизайн “ продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година Кандидатстудентският изпит по математика II е писмен и се състои в решение на осем задания, оповестиха от университета.


При решаването на дилемите се употребяват познания от разнообразни тематики на учебната стратегия по математика. Всеки кандидат-студент би трябвало да се стреми да изложи решенията на дилемите от изпита цялостно, малко и ясно, като се употребява въведената в учебно заведение математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа къси обосновки и пояснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или избрания са осъществени съответните доказателства, пресмятания, издигнатия и заключения. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства.

При провеждането на изпита се позволява потреблението на писалки (пишещи синьо), черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.

Единственото позволено пособие по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, публикуван от Факултета по математика и информатика на СУ „ Св. Климент Охридски " не по-рано от 2007 година (с алена корица). Времето за осъществяване на изпита е 4 часа.

Конкурсният изпит за компетентност „ Графичен дизайн “ се организира под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите показват портфолио с авторски произведения. Портфолиото може да бъде в един от следните разновидности: Творби в оригинал; Творби под формата на фотографии на книжен носител; Творби в електронен вид (на персонален лаптоп).

Конкурсният изпит по испански език е с времетраене към 120 минути и се организира в границите на проучвания в междинното общообразователно учебно заведение лексико-граматичен материал, уголемен до дейното притежаване на към 8000 думи и изрази, което допуска спомагателни независими занимания и четене на истинска литература. Целта на изпита е да се ревизират езиковите познания и умения на кандидат-студентите. Изпитът се състои от следните детайли: схващане при четене, лексикални и граматични задания към текста за разбиране; текст с пропуснати думи, граматични извършения и съчинение. Максималният брой точки е 100.

Конкурсният изпит по съветски език е писмен и продължава 3 часа. Той се състои от 4 модула: Лексика и граматика - 30 задания с многовариантен избор, с които се ревизират знанията на кандидат-студента в региона на лексиката и граматиката на съветския език; Слушане с схващане - 13 задания, с които се ревизират уменията за осмисляне и добиване на информация от звучащ текст на съветски език; Четене - тестовият модул ревизира уменията на кандидат-студента за осмисляне и добиване на информация от писмен текст; Писане - тестовият модул включва есе на заложена тематика, за която не са нужни профилирани познания. Проверява се способността на кандидат-студента да показва свободно и аргументирано своите мисли на верен съветски език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР