С изпити по български език и история ще бъде приемът

...
С изпити по български език и история ще бъде приемът
Коментари Харесай

С онлайн изпити по български език и история ще се приема в специалността Право във ВТУ

С изпити по български език и история ще бъде приемът по право във Великотърновския университет, както е бил и до момента, съгласно законовия ред, съобщи за Българска телеграфна агенция ректорът на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий " проф. Христо Бонджолов.

Той посочи, че част от предварителните кандидатстудентски изпити към този момент са минали и резултатите са доста положителни.

Красимир Вълчев: Ако има опция, дано децата да си останат у дома

Със заповед на ректора до 14 юни всички кандидатстудентски и семестриални изпити ще се реализират онлайн, без наличие на претендентите и студентите в корпусите на университета във Велико Търново и във филиалите във Враца и Плевен, акцентира проф. Бонджолов.

По думите му наредбите са съобразени със заповедта на министъра на образованието от през днешния ден. Утре в интернет страницата на университета ще бъде оповестена директива за регламентирания достъп и събитията, при които той ще бъде разрешен, до постройките на висшето учебно заведение, за личния състав, преподавателите и студентите, когато това е необходимо заради административни действия или наредби, посочи проф. Бонджолов.

Той означи, че от началото на изключителното състояние електронните платформи на университета, през които се организират семестриалните занятия и изпитите, са били безупречни и проблеми с цялостния образователен развой не са възниквали. В този интервал за нас е еднообразно значимо да запазим както високите просветителни критерии, одобрени във Великотърновския университет, по този начин и здравето на актуалните и бъдещите ни студенти, на преподавателите и администрацията, акцентира ректорът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР