С изписването на 13-годишното момче, което пострада при тежката катастрофа

...
С изписването на 13-годишното момче, което пострада при тежката катастрофа
Коментари Харесай

Изписаха и 13-годишното момче, пострадало в катастрофата край Вакарел

С изписването на 13-годишното момче, което пострада при тежката злополука край Вакарел на 13 април, в „ Пирогов ” към този момент няма ранени от случая.

Общо четирима пасажери от белия рейс на компания „ Юнион Ивкони ” бяха докарани в незабавното на университетската болница и седмица по-късно всички са изписани.

Тежкият случай, провокиран от лек автомобил, блъснал се странично в рейса, взе живота на 6 души и прати над 20 в разнообразни столични лечебни заведения, като положението на четирима бе доста тежко.

От „ Пирогов ” тази заран оповестиха, че 13-годишното момче е минало през детска противошокова зала, след което екипът на доктор Стоилов го оперира по неотложност. То остана за лекуване в Клиниката по детска реанимация. В началото на тази седмица пациентът беше изведен от реанимация и преведен за лекуване в Клиниката по детска хирургия на " Пирогов ".

Освен него, в болничното заведение останаха за лекуване и две дами, едната негова майка. Тя остана за лекуване в травматологията, а другата потърпевша в хирургията. От началото на седмицата те са изписани от болничното заведение. Четвъртият потърпевш е мъж, който след прегледи и проучвания беше освободен да си върви още в същия ден.

В УМБАЛ " Св. Анна " -София бяха откарани 10 от потърпевшите, като и най-тежките случаи бяха признати там. Пациентите бяха нормализирани и контактни, и положителната вест от вторник е, че към този момент няма директна заплаха за живота им.

Прокуратурата повдигна обвинявания на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, а Окръжният съд на София й наложа най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по тази причина, че е предизвикала случая и гибелта на хората. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР