С изпълнение на химна Върви, народе възродени“ започна тазгодишният концерт

...
С изпълнение на химна Върви, народе възродени“ започна тазгодишният концерт
Коментари Харесай

Ученици от София изнасят концерт по повод 24 май

С осъществяване на химна „ Върви, народе възродени “ стартира тазгодишният концерт на учениците от София във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. 500 ученици на столични учебни заведения вземат участие в събитието. В негов фокус са българските национални песни и танци.

Празничният концерт-спектакъл се състои пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Сред формалните посетители са министърът на образованието акад. Николай Денков, инж. Мариета Георгиева (зам.-министър на образованието), Диян Стаматов (председател на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България), Асен Александров (председател на Сдружението на шефовете в междинното образование) и Данко Калапиш (председател на столичната организация на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България).

„ Скъпи учители, възпитаници, родители, преподаватели във висшите учебни заведения, учени, през днешния ден е вашият празник. И празникът би трябвало да наподобява по този начин, както го виждаме – с усмихнати лица, който ни сплотява, който ни демонстрира, че България има бъдеще и бъдещето сте вие. Пожелавам ви доста здраве, доста триумфи и всичко най-хубаво през идващите години, тъй като във вас е бъдещето на България “, сподели от сцената просветителният министър.

„ 24-и май е денят, който ни връща към корените на нашата нематериалност. 24-и май е празникът на българското съединяване. Празникът, на който всеки с гордо вдигната глава приветства хората до себе си. “, сподели и Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство на образованието - София, които са уредници на събитието.

Сред децата и учениците, които се показа пред публиката, бяха 6-годишният гайдар Стефан Иванов, Ивана Георгиева от 102 Основно учебно заведение " Панайот Волов ", ученици от Националната гимназия за антични езици и култури „ Св. Константин-Кирил Философ “, Национално учебно заведение за танцово изкуство, 144 СОУ „ Народни будители “  и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР