С изобилието от литературни шедьоври и бестселъри на различна тематика

...
С изобилието от литературни шедьоври и бестселъри на различна тематика
Коментари Харесай

Бай Данчо и Христо Фотев – книжните хитове на 2021!

С изобилието от литературни шедьоври и бестселъри на друга тема „ Милениум “ и тази година се утвърди като водещо издателство на родния пазар.

Безспорен шлагер в богатия му азбучник е томът „ Всички мои предписания “ на Бай Данчо, в което именитият готвач на Тодор Живков споделя над 300 от своите обичани предписания и кулинарни секрети, които ще изкушат всекиго. Авторските блюда в книгата са подредени в раздели за облекчение на читателя, а гозбите са освен извънредно вкусни, само че и доста лесни за подготвяне.

Нежните стихове на Христо Фотев оживяват с логото на „ Милениум “ в юбилейното издание „ Събрано “. В него ще намерите всички произведения на поета, в това число тези, които са били оповестени само в периодическия щемпел.

Спиращата дъха трилогия на Майк Оумър за престъпната профайлърка на ФБР Зоуи Бентли смая българските читатели това лято. От нея са излезли първите два изпълнени напрегнато трилъра – „ Убийствен разум “ и „ Смъртоносен мрак “, в които Зоуи би трябвало да проникне в най-мрачните кътчета на съзнанието на серийните убийци, с цел да ги залови.

Ако има едно нещо, което научихме през миналата година, то е, че най-важно е здравето. „ Милениум “ зарадва читателите с няколко скъпи заглавия, които побират всички лечебни предписания, смайващи пророчества и препоръки за здраве на българските лечители явления Ванга, Дънов, Слава Севрюкова, Димков и Преподобна Стойна.

Любима на читателите стана и новата историческа поредност на „ Милениум “ – „ Личният живот на огромните владетели “, която разкрива любопитни и малко известни обстоятелства от биографията на Луи IV, Мария Терезия, Сюлейман Великолепний, Джеймс II и Фердинанд I Български. Оказва се, че историческата истина постоянно е по-завладяваща от сюжет на филм, а доста от знаковите политически решения на владетелите, чиито последствия виждаме и до през днешния ден, са резултат от пикантни събития в персоналния им живот.

„ Великите книги, които в никакъв случай няма да прочетете “ пък няма аналог на пазара и надлежно се трансформира в желан коледен подарък. Томчето не просто споделя за тези литературни шедьоври, които по една или друга причина остават незавършени, само че и разрешава на читателите да надникнат в света на създателите, разкривайки незнайни до момента елементи за тях.

Тази година „ Милениум “ поведе феновете си и на едно кулинарно странствуване из 120 от най-знаковите филми и сериали с книгата „ Звездна кухня “. От гъбената чорба на Фродо от „ Властелинът на пръстените “, през лимоновите кексчета от „ Игра на тронове “, до канолите от „ Кръстникът “ любопитните предписания в тази книга доставят освен наслаждение на небцето, само че и на душата.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР