"С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от

...
"С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от
Коментари Харесай

Кметът на Добрич се отрече от СДС. Те: Изненадани сме

"С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отхвърля от декларираното в сряда (17 април) предпочитание, да стане член на Съюз на демократичните сили. Още повече, че самодейността за диалози в посока присъединение на Йордан Йорданов към Съюз на демократичните сили, които се водят от няколко месеца, беше негова ", оповестиха от пресцентъра на Съюз на демократичните сили.

Ето какво още обявиха от партията:
Йордан Йорданов участва в морската столица на среща на актива на Съюз на демократичните сили от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище с претендентите на партията за евродепутати.

На конференцията, на която господин Йордан Йорданов също участваше, в наличието на районни и репортери на централни медии, ръководителят на Съюз на демократичните сили разгласи желанието на кмета на Добрич да стане +член на партията, което последният не опроверга в своето изказване пред медиите на същата конференция,непосредствено след изявлението на ръководителя на Съюз на демократичните сили.

Смяната на позицията на господин Йорданов, след по-малко от 24 часа, ни разколебава съществено в нашето разбиране, че той е пореден и кардинален политик. Съюз на демократичните сили към този момент два пъти заявява поддръжка за него на идните локални избори. Мотивите ни за тази поддръжка бяха, че той е определен от Реформаторския блок, където ядрото бяха партии- членове на ЕНП и това политическо семейство би трябвало да има своите представители и в локалната власт - още повече, че някогашните ни сътрудници от Република България - ДСБ и ДБГ, не се отзоваха на апела на Жозеф Дол за единение и се отдалечиха
от формата ЕНП.

В тази обстановка,ние приехме като изцяло естествено желанието на Йордан Йорданов да се причисли към най-старата партия-член на ЕНП, която остана поредна и вярна на политическите си правила.

Съюз на демократичните сили няма потребност от поддръжката на кмета на Добрич,но кметът на Добрич има потребност от поддръжката на Съюз на демократичните сили. Очевидно е обаче,че той още не е подготвен за нея.

Не разбираме отхвърли от довчерашното му предпочитание да стане член на Съюз на демократичните сили, само че почитаме решението му да остане в ДБГ. Пожелаваме му триумф на локалните избори през есента, с поддръжката на неговата партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР