С изложба от 20 картини със забележителности от Свиленград и

...
С изложба от 20 картини със забележителности от Свиленград и
Коментари Харесай

10 художници подредиха изложба от пленер в Свиленград

С галерия от 20 картини със забележителности от Свиленград и региона, приключи през днешния ден осмото издание на Националния пленер „ Нарисувани чувства ”. 

Експозицията е подредена в Арт галерията. Откри я  кметът на общината арх. Анастас Карчев. Той благодари на художниците за присъединяване. Пленерът е част от празничната стратегия за Деня на града – 5 октомври и 110-годишнината от освобождението му. Събитието се осъществя с финансовата поддръжка на Министерство на културата.

Тази година в пленера участваха 10 създатели - Mилчo Taлeв и Гeopги Cĸyмoв oт Πoмopиe, Гaбpиeлa Πeтpoвa, Teoдopa Шaндapoвa, Heбoйшa Cтaнĸoв и Mилeнa Cтaнĸoв oт Coфия, Taньo Πaвлoв oт Пловдив и oт Cвилeнгpaд – Paдoмиpa Bълĸoвa, Taня Apнayдoвa и Яниca Гeopгиeвa. 

От 20 до 25 септември те претвориха през своя взор исторически забележителности от Свиленград и общината. На платната са изобразени връх Шейновец и паметникът там, остарелият мост, Червеното учебно заведение, постройката на Историческия музей, паметникът на ген. Никола Иванов, скалната черква в Михалич, бронзовият глиган от гробницата в Мезек и други. Използвани са техниките маслена живопис и акрил. Изображенията са както в реален и изразителен жанр, по този начин и в нереален.

Картините остават подаяние в Художествения фонд на община Свиленград. Те могат да се видят в Арт галерията до края на месец октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР