С изложба на рисунки, макети и драматизации в Благоевград почитат

...
С изложба на рисунки, макети и драматизации в Благоевград почитат
Коментари Харесай

Празник на „Хляба наш” в Благоевград


С галерия на рисунки, макети и драматизации в Благоевград почитат хляба наш, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

ХХ. Национален училищен празник „ За хляба наш… ” се организира на площад „ Народни будители ” в Благоевград.

По традиция юбилейният празник стартира с благославяне на хляба, последва показване и награждаване на творбите на участниците-научни разработки, макети и рисунки.

Направените с доста фикция макети и сюжетите на рисунките пресъздават целия развой и традициите в производството на самун, както и изчезналите и неразбираеми през днешния ден на поколенията воденици, вятърни мелници, пещи или фурни и други.

На сцената, ситуирана в пространството сред Регионалния исторически музей и Центъра за личностно и креативно развиване, преди обяд през днешния ден стартира представянето на участниците от цялата страна в състезанието на тематика: „ Обреди и драматизации “.

След обяд празникът продължава с състезанията „ Млад дизайнер “ и „ Слънцето в житния клас “. От 18 часа пък е началото на тържествената част на ХХ Национален училищен празник „ За хляба наш… ”, в която ще бъдат връчени премиите на отличените участници.

Националният училищен празник „ За хляба наш.... ” има за цел да разшири научните знания за производството и смисъла на хляба, да запознае с българските обичаи и традиции, свързани с хляба и хлебните артикули и изследване традициите на други европейски нации. Идеята е и да се увеличи ползата на учениците към креативна, изследователска, събирателска и краеведческа активност, както и създаване на интерес към специалностите, свързани с производството на самун. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР