С изложба и работилници на две места в Пловдив започва

...
С изложба и работилници на две места в Пловдив започва
Коментари Харесай

Пловдивчанин разкрива математическата същност на изкуството

С галерия и работилници на две места в Пловдив стартира планът “Математическата вътрешност на изкуството ” на 11 май от 18.30 часа в " Отсреща " на ул. „ Бетовен ”. Същата ще бъде открита и в Математическата гимназия на 28 май. Първата тематика засята фракталите - обичана идея на актьори, учени и фантасти.

Пловдивчанинът Христо Петров пробва да насочи вниманието на публиката към структурата на изображенията и по занимателен метод да разкрие математическите модели, които стоят зад тях. Той ще покаже и серия плакати.

“Фракталите са ужасно забавни, като още от 18. век провокират интереса на доста учени. Оттам идва и епитетът “чудовища ”, с който се заиграхме и в плана. Днес, с съществуването на актуалната изчислителна техника, те са детайлно изследвани.

Рядко се замисляме за това, само че природата към нас е значително фрактална - напълно елементарен образец е зеленчукът броколи романеско - всяка негова дребна съставка има формата на цялото ”, споделя Христо. Самият Христо споделя, че черпи огромна част от креативното си ентусиазъм от света на математиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР